Jelena lako sa Bojanom

0

U 1. kolu US opena u duelu srpskih teniserki Jelena Janković je kao deveti nosilac dobila Bojanu Jovanovski (36. na svetu) sa 6:2, 6:3. To je bila treća pobeda Džej Džej nad Jovanovski u četiri međusobna okršaja, a sada je slavila za nešto više od 60 minuta. Jankovićeva je mnogo bolje počela, napravila je brejk uz samo jedan izgubljen poen, a zatim ga je i potvrdila za vođstvo 2:0. Jelena je potom napravila još jedan brejk, a u sledećem gemu spasla je dve brejk lopte i povela sa 4:0. Tada je set praktično odlučen. Bojana je do kraja uzela dva gema, ali je Jelena rutinski privela set kraju – 6:2.
Za razliku od prvog seta, u drugom nije bilo mnogo prilika za brejk. U prva četiri gema nije bilo šansi, a u petom je Jankovićeva napravila brejk i povela sa 3:2. Džej Džej je sigurno osvojila još dva gema na svoj servis, da bi novim brejkom došla do trijumfa.
Jelena će se u drugoj rundi će se sastati sa Cvetanom Pironkovom iz Bugarske, koju je savladala u svih pet dosadašnjih duela. Pironkova je, inače, na startu bila bolja od Italijanke Karin Knap sa 6:4, 6:3 za 78 minuta.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here