Jelena: Nije smak sveta

0

 

I najbolja srpska teniserka Jelena Janković eliminisana je sa Australijen opena! Ona je, kao osmi nosilac, u 3. kolu neočekivano lako izgubila od Ukrajinke Alone Bondarenko (31. nosilac) sa 0:2 (2:6, 3:6).

 

Srpski izveštači gotovo da su ostali bez intervjua sa najboljom srpskom teniserkom. Informacija da je njena konferencija za štampu počela, prošla je gotovo neopaženo u medija centru, pa je sa Jelenom priliku da razgovara imalo tek nekoliko novinara. I sama Jelena je bila iznenađena odsustvom srpskih novinara. Ipak, na insistiranje naših izveštača, organizator je uspeo da Jelenu, koja se već uputila prema hotelskoj sobi, vrati nazad u medija centar.

 

Tako je, ipak, imala prilku da otvori dušu, ne samo o sportskim temama.

 

"Ovo je bio jako težak meč za mene. Jednostavno, nije bio moj dan. Pokušala sam da se do kraja borim i vratim u meč. Svojim greškama na početku meča dala sam protivnici samopouzdanje za nastavak. Pre ovog meča protiv Alone Bondarenko sam vodila sa 9:0. U slučaju da sam dobro krenula u meč, možda bi bila i drugačija priča. Ona je dobro odigrala par poena iz kontre, uzela je svoje gemove i povela, napravila je veliku razliku. Ceo meč sam loše servirala, što mi je otežalo posao na terenu. Udarci mi nisu išli dobro. Alona je igrala svoj najbolji tenis, nije mnogo grešila. U tim trenucima borila sam se sa sobom, da se izvučem onoliko koliko je dovoljno da budem bolja u tom trenutku", rekla je u dahu Jelena.

 

Glavni razlog ubedljivog poraza leži svakako u činjenici da je napravila čak 40 neiznuđenih grešaka…

 

"To nije tipično za mene, ne pamtim da sam imala toliko grešaka za dva seta. To me je koštalo meča. Ona je, s druge strane, stizala da odigra sve što je htela. Vođstvo na početku meča dalo joj je samopouzdanje. Šta je tu je, izgubila sam, ipak je ovo početak godine. Nisam igrala dosta mečeva, ovo mi je tek drugi turnir. Ovo nije smak sveta… Jednostavno, danas nije išlo. Ima još dosta turnira, rezultat se računa na kraju godine. Naravno da sam mogla da uradim bolje, ali
mi se nije dalo…", rekla je Jankovićeva i dodala da nije potcenila rivalku.

 

"Nisam, jednostavno, tako sam počela meč. To je tenis, svaki dan je druga priča. Danas igraš dobro, sutra ne. Tenis je težak sport, mora da se ide dalje i ne mogu da plačem zbog poraza…

 

Novinarima nije promaklo da je u Melburnu Jelena zaradila prehladu.

 

"Preosetljiva sam, svuda su uključeni klima-uređaji. Napolju je toplo, unutra je hladno, u kolima kada nas voze uključuju klima-uređaje, što meni smeta", zaključila je Džej Džej, koja još uvek nastupa u Melburnu, ali u dublu sa Amerikankom Šenaj Peri.

 

"Iskreno da kažem, nisam ovde došla da igram dubl, trebalo je da posluži samo kao trening. Ipak, odigraću naredni meč i videćemo kako će biti", kaže Jelena.

 

Adrenalin u atmosferi
Dve srpske teniserke ne mogu da se pohvale pokazanom formom u Melburnu. Da li će Ana i Jelena uspeti da se spreme za učešće u Fed kupu?
"U formi sam, samo su mi potrebni mečevi, nedostaju mi mali elementi u igri, idem na mrežu, ali grešim te voleje, iako sam dobro trenirala. Kroz trening i mečeve to će doći, a sama forma će se dizati. Iako nema mečeva do Fed kupa, računamo na publiku da će nas podržati. Publika i atmosfera su adrenalin koji ćemo imati u Beogradu, a to nam mnogo znači. To je specijalan osećaj, koji svako ne može da doživi. A, mora da se zna – iako smo Ana i ja ovde podbacile, dale smo sve od sebe", kaže Jelena.

Presrećna sa Mlađanom
Janko se ženi, Ana je srećna sa Adamom Skotom, a koliko je ozbiljna veza vaterpoliste Mlađana Janovića i naše teniserke? Jelena je, inače, u Melburn došla samo sa tatom, dok je dečko ostao kod kuće…
"Joj, on jadan ne spava, pošto mečeve prati preko televizije, kao i moja mama. Gledaju mečeve tamo u Srbiji tokom noći, jadni ne spavaju… Tako i naš narod, sigurno je da su ljudi gledali sve mečeve naših tenisera… Naša veza je ozbiljna, ali mlada sam i o svadbi još ne razmišljam. Neka se ženi ili udaje ko hoće i kada smatra da je za to vreme. Svako ima pravo na svoj izbor, Mlađan je moj izbor i presrećna sam", odgovorila je Jelena.

 

Prvo mesto ili ništa…
Jelena je naglasila da je i dalje među najboljih 10 teniserki sveta…
"Mi smo takav narod, uvek želimo da budemo prvi, sve ispod toga ne praštamo. Prvi ili ništa. Moram da priznam da sam i ja takva, ali nekad ne ide. Turniri se igraju iz nedelje u nedelju, pod velikim smo pritiskom, mediji vrše pritisak na nas, sami vršimo pritisak na sebe jer želimo da napravimo dobar rezultat, da budemo u vrhu. I pored svih rezultata i okolnosti, opet sam osma. A, nije lako ostati jak pod ovim okolnostima. No, verujem u sebe, i kad padnem znam da mogu da se vratim, znam da mogu bilo koju igračicu da pobedim, od sestara Vilijams do svih ostalih. Ako sam nekada mogla, zbog čega ne mogu opet…

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here