Jelovac pojačao Crvenu zvezdu

0

Poslednjeg dana prelaznog roka košarkaški klub Crvena zvezda angažovao je novo pojačanje i to u vidu 21-godišnjeg Stevana Jelovca, koji će na Malom Kalemegdanu ostati do kraja sezone uz postoji mogućnost da se sa njim produži saradnja.

 

Jelovac, koji igra na poziciji centra, visok je 208 centimetara, a tokom sezone u domaćoj ligi je postizao prosečno 14,3 poena i beležio 6,1 skok po meču.

 

Talentovani centar već nekoliko dana trenira sa "crveno-belima", za koje su ranije potpisali dvojica bivših igrača Mega Vizure – Dušan Katnić i Stefan Stojačić.

 

"Velika mi je čast što ću nositi dres Crvene zvezde u narednom periodu. Radi se o velikom klubu i to je želja svakog igrača. Moja obaveza je da vredno treniram i da ispunjavam sve zahteve trenera Trifunovića. Pred nama je finalni deo sezone i moramo ozbiljno ulaziti u svaki meč. Ekipa je mlada i perspektivna. Već sam igrao sa Katnićem i Stojačićem, ali i ostali momci mi pomažu da se prilagodim", rekao je Jelovac za zvanični sajt crveno-belih.

 

Zvezdin nesuđeni igrač Dvejn Džons potpisao za Finiks
Američki košarkaš Dvejn Džons potpisao je ugovor sa NBA timom Finiks Sans do kraja sezone. On je bio nesuđeno pojačanje Crvene zvezde u oktobru prošle godine, ali je posle samo dva treninga napustio tim sa Malog Kalemegdana. Iz Zvezde je tada stiglo objašnjenje da je "Džons otišao iz privatnih razloga".

On se vrlo brzo vratio u Ameriku, gde je nastupao za NBDL tim Ostin Toros, u kojem je prosečno beležio 17,6 poena i 16 skokova po utakmici.

Dvejn Džons će tako imati priliku da igra u plej-ofu najjače lige sveta, pošto je ekipa iz Arizone uspela da se plasira u doigravanje.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here