Youtube/La Voce del Popolo
Autobus sleteo sa puta kod Slavonskog Broda

Autobus kosovskih registarskih tablica, koji je iz Frankfurta išao za Prištinu, jutros je sleteo sa autoputa kod Slavonskog Broda, a u teškoj nesreći poginulo je najmanje deset putnika, dok ih je 45 povređeno, saopštila je brodsko-posavska policija.

Policija je oko 6.20h jutros dobila dojavu da se na autoputu kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnoj saobraćajnoj traci, dogodila saobraćajna nesreća kada je autobus kosovskih tablica sleteo.

Prekinut saobraćaj

Iz Hrvatskog autokluba su javili da je saobraćaj na sutoputu A3 Bregana-Lipovac kod Slavonskog Broda u smeru Lipovca u prekidu i da se vozila preusmeravaju na obilazne pravce.

– Dolaskom na mesto nesreće utvrđeno je da se radi o autobusu kosovskih registarskih oznaka na redovnoj liniji Frankfurt – Priština. Uviđaj je u toku. Više je osoba smrtno stradalo, a 45 ih je prebačeno u bolnicu. Bilo kakve dalje informacije biće dostupne nakon završenog uviđaja – načelnik saobraćajne policije policijske stanice Slavonski Brod Franjo Galić.

On nije mogao da kaže koliko je osoba stradalo, ali je u trenutku dok je davao izjavu iz Policijske uprave saopšteno da je najmanje desetoro poginulih.

Jedna od najtežih nesreća

– Osim policije, na mestu nesreće su i pripadnici vatrogasnih jedinica, a hitna pomoć je dolazila nekoliko puta jer je čak 30 osoba prebačeno u bolnicu. Zasad ne znamo o kakvim povredama se radi – rekao je Galić.

Dodao je da je bio svedok mnogih nesreća, ali da je ovo najteža kojoj je prisustvovao

– Autobus je bio pun, ne mogu da kažem da li je među mrtvima ili povređenima bilo i dece. Prema rečima putnika, u autobusu je bilo preko 60 osoba – rekao je Galić.

Portparol brodsko-posavske Policijske uprave Damir Brezić je izjavio da je “situacija je vrlo teška i da je veliki broj životno ugroženih putnika”.

O uzrocima nesreće zasad se može samo nagađati. Kako Jutarnji saznaje u autobusu su bila dvojica vozača, koji su se navodno zamenili nakon zaustavljanja u Zagrebu.

Plenković: U mislima smo s porodicama žrtava i Kosovom

Na mestu nesreće se očekuje dolazak ministar zdravlja Vili Beroš kao i starešina Civilne zaštite Damir Trut.

– S velikom tugom primili smo vest o sletanju autobusa s puta kod Slavonskog Broda u kojem je život izgubilo 10 ljudi. U mislima smo s porodicama žrtava i kosovskim vlastima i narodom, kojima izražavamo duboko saušešće. Nadamo se da će se povređeni putnici oporaviti. Zbog strašne nesreće razgovarao sam s ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem i ministrom zdravlja Vilijem Berošem. Ministar Beroš i starešina Civilne zaštite Trut krenuli su ka Slavonskom Brodu kako bi se upoznali sa svim okolnostima nesreće i pružanjem zdravstvene pomoći povređenim putnicima – naveo je u objavi na Tviteru Plenković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here