Još se ne predajemo

0

JUNAK SA KLUPE: Nemanja Kojić efikasan drugu nedelju zaredom

Na krilima pobede u 146. večitom derbiju fudbaleri Partizana su puni samopouzdanja otišli na noge Donjem Sremu i ostvarili najubedljiviji trijumf u šampionatu Superlige. Pobedili su "domaćina" sa čak 5:0. Meč je igran na neutralnom terenu u Novom Sadu jer stadion u Pećincima ne zadovoljava bezbednosne kriterijume, a u ubedljivoj pobedi crno-belih istakao se Nemanja Kojić, koji je u igru ušao u 68. minutu i do 88. postigao tri gola. Ostali strelci bili su Danko Lazović u šestom i Petar Škuletić u 41. minutu.
Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da je utakmica bila teška, uprkos ubedljivoj pobedi od 5:0, kao i da ekipa nije odustala od odbrane titule.

Pohvale "rezervistima"
Marko Nikolić je u najavi meča upozoravao svoje fudbalere da ne smeju da naprave kiks i pokvare sve ono dobro i vredno stečeno iz večitog derbija.
– Srećom, uspeli smo da povedemo na vreme i sve je posle bilo lakše. Igrači su pokazali da imaju energije, naročito oni koji su ušli sa klupe (Nemanja) Kojić, (Predrag) Luka i (Nikola) Ninković. Svi su bili dobri, podigli su ritam utakmice kad je bio u padu – rekao je Nikolić.

– Posle emotivnog pražnjenja u derbiju, igrali smo protiv nezgodne ekipe, koja po kvalitetu nije zaslužila da se bori za opstanak. Odigrali smo dobru utakmicu. Možda smo mogli da damo još neki gol, ali nije u redu da budeš nezadovoljan posle pobede od 5:0 – rekao je Nikolić novinarima posle utakmice.
Partizan je ovom pobedom popravio gol-razliku i na par sati se izjednačio sa Zvezdom po broju bodova (crveno-beli svoj meč sa Radom igrali dva i po sata kasnije).
– Idemo dalje. Dok god postoji teoretska šansa za titulu, mi ćemo da se borimo… Borićemo dokle god ima šanse – ponovio je trener Partizana.
Crno-beli u narednom, 28. kolu dočekuju tim Voždovca, dok Donji Srem gostuje ekipi Rada.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here