Jovana niže peticu za peticom

0

Žive teško, ali ostaju na Kosovu: Jovana sa sestrama i bratom

Ovako, novinari "Vesti" samo prenose njene reči:

 

"Htela sam da se lično zahvalim ovim plemenitim ljudima na daru od 150 evra i da im pošaljem sliku moje porodice sa jednim velikim srcem. Na žalost, niko ne može da popravi moj stari kompjuter, a među đacima nema onih koje bih mogla da zamolim za ovu uslugu", kaže gotovo žalosno ova devojčica koja redovno ide u školu, ali često i praznog ranca i gladnog stomaka.

Redakcija "Vesti" sa Zavodom za udžbenike Srbije uputila je knjige i lektiru svim đacima iz ove porodice, u nadi da će tako olakšati život njenim roditeljima, ocu Negovanu (42) i majci Živici (29) koji za sada ne mogu da ispuni ni svoje, a ni želje svoje dece, jer izuzetno skromno žive od poljoprivrede.

 

Adresa

Adresa Perića je: Kalabića mahala, 38260 Kosovska Kamenica, Srbija, Kosovo. Direktan kontakt sa Negovanom Perićem možete ostvariti preko telefona: 00377 449 845 26. Svoju pomoć možete ponuditi i "Vestima" na broj : 00381 11 3193771 ili putem mejla: hmostŽfrvesti.com.

 

Uslovi života su im teški, ali ne pomišljaju da napuste ovaj deo Kosova. U njihovoj želji podržao ih je anonimni donator iz Liverpula koji im je nedavno uputio 400 AUD, a sada i Banijci sa svoje humanitarne zabave u Melburnu.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here