Jović zadovoljan rezultatima na EP

0

Milica Mandić
 

"Osvojene su dve medalje, srebro i bronza kao i na prošlom evropskom šampionatu. Imali smo šestoro boraca koji su došli do četvrtfinala, ali na žalost su izgubili. Možemo biti zadovoljni postignitim, ali i dalje mislim da imamo kvalitet za više", rekao je Jović.

 

Reprezentacija Srbije u tekvondou poslednjeg dana Evropskog prvenstva nije uspela da osvoji medalju.

"Poslednjeg dana Dragana (Gladović) i Damir (Fejzić) su takođe izgubili borbe za medalje. Ne bih da komentarišem sudijske odluke koje su bile više nego sramotne kada je naš tim bio u pitanju. Imamo dobru generaciju takmičara i trenera, treba to sinhronizovati i napasti velika takmičenja sa većim ambicijama", kazao je Jović.

 

Ipak, Jović je dodao da se selekcija sa EP vraća sa "osmehom u Srbiju".

"Kada se podvuče crta mislim da je ovo bio dobar nastup našeg tima, koji će sigurno uz male korekcije u organizacionom delu, kao i sa blagovremenim planiranjem priprema i učestvovanjem na turnirima, biti bar za dva stepenika bolji", dodao je on.

 

Srbija je na Evropskom prvenstvu osvojila dve medalje. Srebro je osvojila Milice Mandić, a bronzu Ana Bajić. Damir Fejzić je u kategoriji do 74 kilograma, poražen u borbi za medalju od Francuza Majzeroa Torana sa 4:2. U prvoj borbi je savladao
Ukrajinca Oleksandra Levinčuka sa 7:3, a u drugoj Litvanca Viliusa černiavskisa sa 9:2. Dragana Gladović do 53 kilograma je, kao i Fejzić, poražena u četvrtfinalu, u vrlo teškom, dramatičnom i kvalitetnom meču sa trofejnom Anom Zaninović iz Hrvatske rezultatom 21:9. Na startu je savladala španjolku Seliju Kabreru sa 9:5, pa Tanju Stefanovu iz Bugarske sa 8:1. Ipak, Gladovićeva nije uspela da se domogne odličja.

 

Dajana Perišić, u kategoriji do 67 kilograma, poražena je na startu od šveđanke Elin Johanson sa 14:6. Ivan Purešević je u prvom kolu, u svojoj kategoriji do 68 kilograma, bio bolji od Makedonca Daria Ivanovskog sa 18:1, dok je u drugom kolu izgubio od Moldavca Vladislava Arventia sa 4:1. Reprezentacija Srbije sa Evropskog prvenstva, koje je trajalo od 1. do 4. maja, u Beograd se vraća sutra.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here