Produkcija Režim

Od 25. februara, svake subote i nedelje na programu RTS 1 sa početkom od 20.05 časova, premijerno prikazujemo dvanaest epizoda nove sezone uzbudljive kriminalističke serije “Južni vetar, na granici”.

Seriju su, u koprodukciji sa Radio-televizijom Srbije i Telekomom, realizovale produkcije “Režim” i “Archangel Digital Studios”, uz saradnju sa producentskim kućama “Film District”, “Archangel Studios”, “Telefilm” iz Hrvatske, “A-Lab” iz Italije, kao i podršku partnera “Mediaslovo” i “Okko”.

U ovoj sezoni u vodećim ulogama gledaćemo i strane glumce Vilijama Boldvina, Erika Robertsa, Oksanu Akinšinu, Alekseja Guskova, Paskvale Espozita, i domaće zvezde Miloša Bikovića, Miodraga Radonjića, Mikija Manojlovića, Jovanu Stojiljković, Aleksandra Berčeka, Bogdana Diklića, Milicu Gojković, Tamaru Krcunović, Andriju Kuzmanovića i Stefana Kapičića.

Serija “Južni vetar, na granici”, kreatora Miloša Avramovića i scenariste Petra Mihajlovića, bavi se borbom svetskih sila – Rusije, Amerike i Evrope, kriminalnim vezama i korupcijom, sukobljenim interesima u čijem je centru Srbija i naši junaci. Životna priča vođe srpskog podzemlja, narko-bosa Petra Maraša, bliži se svom neminovnom kraju. Nakon kupovine zemljišta na planiranoj trasi gasovoda “Južni tok” za snabdevanje Zapadne Evrope ruskim gasom on pokuša da spasi sebe i svoju ekipu ucenjujući državu. Ipak, ubrzo postaje jasno da Maraš mora da povuče mnogo rizičnije poteze da bi, zajedno sa svojom porodicom i ekipom, preživeo rat koji im je njegov vođa Crveni nametnuo.

Kvalitet Južnog vetra potvrđuje i to što je prvi put u istoriji projekat sa Balkana dobitnik sredstava za produkciju igrane TV serije u kategoriji za TV i online sadržaj, na fondu potprograma MEDIA Kreativna Evropa.

Preko stotinu snimajućih dana na različitim lokacijama u Srbiji, Hrvatskoj, na granici sa Italijom, Rusiji, kao i granici sa Finskom, bilo je posebno izazovno za ekipu i glumce. Za celokupnu produkciju ovako zahtevnog projekta posebno su zaslužni producenti serije Tatjana Žeželj Gojković, Miloš Avramović, Miloš Biković i Miodrag Radonjić.

Uloge u seriji tumače: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Predrag Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Bogdan Diklić, Jovana Stojiljković, Oksana Akinšina, Aleksej Guskov, Vilijam Boldvin, Erik Roberts, Mladen Sovilj, Tamara Krcunović, Radovan Vujović, Aleksandar Gligorić, Milica Gojković, Andrija Kuzmanović, Stefan Kapičić, Miloš Samolov, Marko Janketić, Leon Lučev, Paskvale Espozito, Astrit Kabaši, Miodrag Krstović, Izudin Bajrović, Ivan Đorđević Džudi… i mnogi drugi.

Urednik serije: Marko Novaković

Kreator serije: Miloš Avramović

Reditelji serije: Miloš Avramović, Ljubomir Božović, Nemanja Ćeranić, Danilo Bećković i Miloš Stamatov

Scenarista: Petar Mihajlović

Direktor fotografije: Lazar Radić

Scenografkinja: Jovana Grahovac Sujić

Kostimografkinja: Jelena Đorđević

Maskerke: Petra Macura i Jasmina Banović

Kompozitor: Aleksandar Ranđelović

Dizajner zvuka: Zoran Maksimović i Ognjen Popić

Montažeri: Milena Predić, Aleksandar Popović i Bojan Kosović

Producenti: Tatjana Žeželj Gojković, Miloš Avramović, Miloš Biković i Miodrag      Radonjić

Izvršni producenti: Goran Bjelogrlić i Tatjana Žeželj Gojković

Koproducenti: Danila Šarapov, Petr Anurov, Sergej Šiškin, Elvira Dmitrijevskaja, Gavr Gordejev, Džanik Fajzijev, Stanislav Babić i Debora Desio

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here