Foto: EPA/ TANNEN MAURY
Kajri Irving

Bruklin Netsi su veoma dobro podneli trejd u kojem su ostali bez startnog beka Džejmsa Hardena – ekipa Stiva Neša pronašla je dinamiku u kojoj može da ostvaruje dobre rezultate, iako na više od pola utakmica ne može da računa na svoju zvezdu Kajrija Irvinga.

Plejmejker rođen u Melburnu je u noći između utorka i srede ubacio 60 poena u pobedi „Mrežica“ protiv Orlando Medžika, a posle utakmice je nazvao svoj odnos sa Kevinom Durentom bratskim.

– Momci širom lige imaju ludu statistiku poslednjih dana. Kevin i ja želimo da budemo pravi znalci ove igre – govorimo često o tome. Ne koristimo tu reč olako. Mi imamo prijateljsko nadmetanje, bratski takmičarski duh. Ubacio sam 60 poena, ali to nije delovalo forsirano, sve je pratilo prirodni tok utakmice. Mislim da to najbolje govori kako je naš tim skladan i dobro sastavljen. Drago mi je što sam postigao ovaj rekord uz podršku saigrača i bez ‘potezanja’ loših šuteva – izjavio je posle rekordne večeri karijere 29-godišnji Kajri Irving.

Bila je to 16. individualna partija u kojoj je neki NBA košarkaš postigao preko 50 poena u tekućoj sezoni, a osma u prethodne dve nedelje.

Samo dva dana pre Kajrijeve „eksplozije“ izuzetnu partiju imao je i Durent – on je u njujorškom derbiju Niksima „natočio“ 53 poena, takođe u pobedi Bruklina. Netsi su tako na skoru 36-33 i zauzimaju osmo mesto Istočne konferencije – najverovatnije ih čeka plej-in.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here