pixabay.com

Američki predsednik izjavio je da njegova administracija uopšte neće olakšati Ukrajini ulazak u NATO.

Prema rečima Džozefa Bajdena, ratom rastrzana i uništena zemlja moraće da prođe istu proceduru i da postigne iste standarde kao i sve ostale članice Alijanse.

Naime, prema Akcionom planu NATO-a, zemlja koja želi da postane članica Alijanse najpre mora da završi vojne i demokratske reforme pre nego što postane članica, odnosno pre nego što i zvanično podnese zahtev za članstvo.

Glas Amerike podseća da su zvaničnici američke administracije rekli prošle sedmice da je Bajden otvoren da podrži nastojanje Ukrajine da se hitno učlani u NATO, rekavši i da su SAD učinile zaista mnogo na vojnom sposobljavanju Ukrajine.

Međutim, kada su američkog predsednika u subotu pitali da li će Ukrajini put ka članstvu u NATO biti olakšan, Bajden je rekao “ne”.

– Zato što oni moraju da ispune sve standarde, dakle, nećemo im olakšati – rekao je Bajden.

5 COMMENTS

  1. Barem jednom je malo razmislio, on ili neko do njega!Zamisli, šta bi jim tek radili Ukrajinci, da jih prime!

  2. Pa to je svakome jasno, da NATO ne zeli Ukrajinu, zemlju koja je u ratu sa Rusijom. Nato nije u ratu sa Rusijom. To bi isto bilo kao da je tadasnja SRJ bila u ratu sa Bosnom do ’95 ili Hrvatskom za vreme Bleska i Oluje. Oficijelno – nije bila, zar ne? Tako ni Nato ne zeli da bude u sukobu sa Rusijom. Oruzje i pomoc – da. Ukrajina u Nato- Ne.

  3. Amerika pripredila totalno unistenje Ukrajine ,posle trba zaraditi sto vise pod plastom da pomazu.Svaki dolar koji uloze treba da dobiju tri.Tako to oni pomazu.

  4. Stara politika zapada. Kazi jedno a radi drugo. Amerika radi samo ono sto je u njenom nacionalnom interesu. Trenutno je u Americkom nacionalnom interesu da ratuje sa Rusijom preko Ukrajinskih leseva.
    A jednoga dana kada se rat zavrsi Ukrajina ce morati da plati cenu za svo naoruzanje sto je stiglo sa zapada. Pa cak i naoruzanje koje je bilo pripremljeno za otpad.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here