pixabay.com

Procenjuje se da više od 30 posto muškaraca pati od preuranjene ejakulacije, seksualnog odnosa koji traje manje od minuta, a ponekad završi i u trenutku same penetracije.

Muškarac se zbog toga može osećati frustrirano i nesigurno, a svaki idući seksualni odnos može mu stvarati teskobu. Sve veći strah od prerane ejakulacije i činjenice da neće moći da zadovolji partnerku, siguran je put da do nje ponovo i dođe.

Ali, lekari i seksualni terapeuti imaju dobre vesti za sve one koji pate od preuranjene ejakulacije. Pre svega, veruje se da je ovde reč o problemu koji ima psihološki uzrok i moguće ga je rešiti.

Kako dobiti na vremenu?

Preuranjena ejakulacija je tipična za mladiće koji još nisu ovladali svojim telom, ali neretko pogađa i starije muškarce, posebno ako su dugo apstinirali ili ako su pod stresom. Neki misle da im je to prirodno stanje, ali greše. Postoji nekoliko metoda koje mogu pomoći muškarcu da ovlada erekcijom. Bitnu ulogu igra i partnerka.

1. Upoznajte “neprijatelja”

Za početak, najvažnije je prepoznati trenutak u kojem nema povratka. Za vreme seksualnog odnosa ili masturbacije muškarac dolazi do trenutka kada više ne može da zaustavi ejakulaciju čak i ako stane sa nadražajima. Trebalo bi osvestiti trenutak pre toga, onaj u kojem se ejakulacija još uvek može odložiti ako se stane sa stimulacijom.

Najlakši način da se to nauči je upoznati kako funkcioniša telo, odnosno pomoću masturbacije prepoznati kritičnu tačku i preduhitiriti ejakulaciju. Kada dođe do tačke koja prethodi kritičnoj, penis treba snažno stisnuti kod glavića i korena dok kriza ne prođe. Ponoviti postupak nekoliko puta.

2. Razgovor, predigra, razgovor, seks, razgovor

Pretpostavka za seksualni odnos je bliskost dvoje ljudi. Ako partner može da razgovara sa vama i oseća se opušteno, manja je verovatnoća da će doći do preuranjene ejakulacije. Pomozite mu da se opusti i oslobodi od straha. Dajte mu do znanja da nije problem ako prerano svrši, da je to nešto na čemu ćete poraditi zajedno i da vam je jasno kako to ne čini namerno.

3. Kegelove vežbe

Reč je o vežbama koje se preporučuju ženama, naročito posle porođaja kako bi učvsrtile mišiće i organe dna karlice i sprečile pojavu inkontinencije. S obzirom da ste ovde na poznatom terenu, moći ćete da pokažete iste vežbe svome partneru. Mnogi muškarci kažu da su im one pomogle da u potpunosti reše problem preuranjene ejakulacije.

Kegelove vežbe vašem partneru će pomoći da ojača mišić koji se nalazi između anusa i testisa. Njega će pronaći tako što će, dok mokri, staviti prst na područje između anusa i testisa i prekinuti mokrenje. Mišić koji pritom oseti onaj je koji treba stiskati.

Kegelove vežbe trebalo bi izvoditi svaki dan po deset puta. Stisak treba da traje deset sekundi, a između svakog treba napraviti pauzu od 3-4 sekunde. Rezultate možete očekivati za tri meseca.

U Italiji je sprovedena studija na 40 muškaraca koji su patili od erektilne disfunkcije. Njih tridesettrojica su značajno produžili vreme do ejakulacije izvođenjem Kegelovih vežbi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here