Kako da se ne ugojite na poslu

0

Ponesite salatu na posao

 

Evo nekoliko saveta kako da i na radnom mestu održavate rutinu pravilne ishrane i održite željenu kilažu.

 

Ponesite salatu za ručak

Preskočite obilne obroke za vreme radnog vremena, a umesto toga ponesite od kuće salatu. Salate obično sadrže dosta vlakana i malo kalorija, pa možete pojesti i veliku porciju povrća, a da se ne odrazi negativno na vašu liniju. Napravite izbor povrća po sopstvenoj želji i ukusu, dodajte i preliv, a možete staviti i tofu ili piletinu.

 

Vežbe u pauzi

Odložite svoj mobilni telefon i prošetajte za vreme pauze. Ovaj način relaksacije će prijati i vašem telu, ali i duhu. Sedenje pred kompjuterom ne šteti samo vašoj liniji, već celokupnom zdravlju.

 

Svežim dahom zaustavite nepotrebno grickanje

Nakon svakog obroka ili šolje kafe, uzmite žvaku ili, ukoliko imate mogućnosti, operite zube. Ne samo što ćete imati bolji dah i sprečiti nastanak karijesa, već će vas svežina daha upozoriti da nije trenutak da posegnete za grickalicama.

 

Opredelite se za zdravu užinu

Lepo je to što vaše kolege uživaju u pripremi kolača i nude vas raznim specijalitetima za vreme pauze. Ali pokušate da odolite visokokaloričnoj užini. Zato je dobro da uvek u fioci ili frižideru imate zdrave grickalice. To može biti jogurt, voće, iseckano povrće, krekeri.

 

Pijuckajte vodu

Da li znate da limenka gaziranog pića sadrži 143 kalorije? Zato je bolje da svaki put kada ste žedni umesto soka popijete vodu. Neka na vašem radnom stolu uvek stoji flaša vode, kako bi vam osvežavajuće piće uvek bilo pri ruci. Ne samo da je niskokalorična, voda takođe stvara osećaj sitosti, pa ćete ređe osetiti potrebu da nešto grickate.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here