Rusija napravila spisak ukrajinskih zločina

0

Žena u Slavjansku se krije u podrumu zgrade dok traje bombardovanje ukrajinske vojske
 

"Tražimo od ukrajinskih vlasti da ne bombarduju sela i gradove i da se vrate stvarnom, a ne fiktivnom primirju u cilju zaštite stanovnika", dodaje se u saopštenju ruskog ministarstva. Ono navodi da će ukrajinske vlasti "odgovarati za zločine počinjene nad civilnim stanovništvom".

 

U saopštenju se nabraja i lista zločina koje ruska strana pripisuje ukrajinskoj vojsci u periodu od 2. juna do danas, među kojima je i bombardovanje zgrada u kojima su bili civili. Rusko ministarstvo navodi i smrt tri ruska novinara na istoku Ukrajine.

 

"Ukrajinske vlasti i dalje tvrde da snage koje vode navodnu ‘antiterorističku operaciju’ nikada ne koriste silu nad civilnim stanovništvom i nikada ne gađaju naseljene delove", dodaje se u saopštenju. "Činjenice dokazuju suprotno. Sistematično bombardovanje gradova i naseljenih mesta prouzrokovalo je brojne žrtve među civilima", navodi rusko ministarstvo.

 

Više od 460 ljudi je poginulo u sukobima ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine koji su počeli pre tri meseca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here