Pixabay.com

Zdravi emotivni odnosi su nesumnjivo jedan od najlepših aspekata života. Međutim, kada veza postane toksična, to može ostaviti dubok uticaj na naše mentalno stanje.

U današnjoj digitalnoj eri, gde mnoge veze počinju upravo na društvenim mrežama i gde se, nažalost, svaki aspekt života deli na mreži, ove platforme mogu značajno uticati na krhkost naših odnosa. One su postale sastavni deo naših veza, obuhvatajući značajne datume kao što su prosidbe, godišnjice, pa čak i najave raskida, piše “Hindustantimes”.

Zbog toga, život na društvenim mrežama nam daje ponekad uvid u to kako se neko ponaša i možemo napraviti poređenje sa nekim drugim parovima.

Koliki zapravo uticaj korišćenje društvenih mreža utiče na emotivni život, partnera i vezu?

Ljubomora i nesigurnost

Videti partnera kako komunicira sa drugima na mreži ili komentariše objave može izazvati osećaj ljubomore i nesigurnosti kod onog drugog.

Nedostatak privatnosti

Ponekad parovi mogu nehotice da podele privatne detalje ili intimne trenutke koje treba da zadrže za sebe. Ovaj nedostatak privatnosti može dovesti do kršenja poverenja.

Pogrešna komunikacija

Onlajn komunikaciji nedostaju interakcije lice u lice, što olakšava nastanak nesporazuma. Ton i namera mogu biti pogrešno protumačeni kroz poruke, što dovodi do sukoba ili povređenih osećanja.

Zavisnost

Provođenje previše vremena na društvenim mrežama može dovesti do toga da se zanemare odnosi iz realnog života. Ako je jedan partner zaokupljen aktivnostima na mreži, to može dovesti do zanemarivanja i nedostatka kvalitetnog vremena.

Flert ili neverstvo?

Nesvesno se može desiti da uđete u flert ili emocionalno neverstvo dopisujući se sa ljudima na društvenim mrežama. Lakoća povezivanja sa drugima i anonimnost onlajn interakcija se mogu učiniti primamljivim da neki traže pažnju ili formiraju veze van postojećih odnosa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here