pixabay.com

Da bi se inflacija u Rusiji oborila na željeni nivo od četiri odsto, Banka Rusije (BR) mora da nastavi sa restriktivnom monetarnom politikom i u nekoliko narednih kvartala, izjavila je danas guvernerka BR Elvira Nabiulina u Državnoj dumi, donjem domu parlamenta Rusije.

Ona nije isključila mogućnost da će BR do kraja godine još jednom povećati referentnu kamatnu stopu, prenosi Komersant.

Nabiulina očekuje da će se transformacija ruske privrede nastaviti u naredne dve godine i dostići “uravnoteženu putanju rasta” ekononomije u rasponu između 1,5 i 2,5 odsto 2026. godine.

“Ruska privreda je iskoristila raspoložive radne resurse. Rast će zahtevati povećanu produktivnost,” istakla je guvernerka BR.

Reagujući na pitanje poslanika Dume, Nabiulina je navela da glavni problem ruske privrede nije manjak novca, već nedostatak radne snage na koji se žali veliki broj ruskih kompanija, prenosi RBK.

2 COMMENTS

  1. ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

  2. ZIVELA RUSIJA ! ZIVELA SRBIJA,ZIVELA RUSKA BRACA I SRBIJA UZ NJIH .ZIVELA SLOBODNA SRBIJA ,BEZ EU I ZLOCINSKOG NATO .SRBIJA KONACNO SLOBODNA SAMOSTALNA DRZAVA !!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here