Fudbaleri Napolija neće se sledeće godine takmičiti u Ligi šampiona pošto su u poslednjem kolu Serije A, u kojem su imali meč loptu, odigrali samo 1:1 sa Veronom kod kuće.

Tako je Juventus koji je bio 5. na tebeli, uspeo da se izvuče i pobedom nad Bolonjom od 4:1 izbori mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Napoliju je vođstvo doneo Rahmani u 60. minutu, da bi Verona u 69. preko Faraonija upropastila slavlje domaćina. Veliki kiks kod tog gola Verone napravio je Alabanac Hisaj koji je olako pustio Rahmanija da primi jednu dugu loptu i uz pomoć stative obraduje najviše Juventus koji je bez problema preskočio gostovanje u Bolonji.

Napoli je završio peti na tabeli sa 77 bodova, po 78 imaju Atalanta i Juve – s tim što tim iz Bergama, koji je u poslednjem kolu poražen od Milana (2:0), ima bolji međusobni skor od Juvea.

Juventus je svoj posao protiv Bolonje završio već u prvom poluvremenu kada je vodio 3:0, golovima Kjeze u 6, Morate u 29. i Rabioa u 45. minutu, da bi Morata u 47. postigao svoj drugi gol na meču. Zanimljivo, Juve je u najvažnijem meču sezone igrao bez Kristijana Ronalda u startnih 11.

Milan je dobio derbi protiv Atalante golovima Kesija iz penala u 43. i 92. minutu i taj trijumf im je doneo mesto vicešampiona Italije i povratak u Ligu šampiona posle nekoliko godina pauze.

Roma je takođe mogla da bude jedan od gubitnika ovog poslednjeg kola, jer su gubili od Specije i umalo nisu ostali bez mesta koje vodi u Ligu Konferencija. Ipak, odigrali su 2:2 i tako završili ispred Sasuola.

Odavno je poznato da je Inter šampion i da će u niži rang Benevento, Krotone i Parma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here