Kamerun teškom mukom pobedio Zambiju

0

Iako su Kamerunci imali veći posed lopte, Zambija je u prvom poluvremenu igrala dobru odbranu i sa jednim golom, koji je postigao Mulenga već u 9. minutu, su otišli na odmor. Međutim u nastavku je Kamerun još više morao da trči i šutira, što se na kraju i isplatilo. 

 

Napadač Intera Samjuel Eto i Žeremi preokrenuli su rezultat u drugom poluvremenu, da bi Katongo iz penala u 82. minutu ponovo poravnao rezultat. Pet minuta kasnije veliku radost kamerunskim igračima doneo je Idrisu i tako sačuvao nade Kameruna da može da dođe četvrtfinala Kupa Afrike.

 

 

Fudbalske reprezentacije Gabona i Tunisa igrale su u nedelju nerešeno 0:0, u prvoj utakmici drugog kola D.

 

Gabonci su propustili veliku priliku da pobedom obezbede plasman u četvrtfinale i pridruže se Obali Slonovače i Egiptu, koji su se kvalifikovali iz B i C grupe.

 

Nakon iznenađujućeg startnog trijumfa nad Kamerunom (1:0), očekivalo se da će smoći snage za novi uspeh, ali u nezanimljivoj utakmici nisu uspeli da zatresu mrežu selekcije sa severa kontinenta. Gabon je dominirao najvećim delom susreta i stvorio više šansi, od kojih su najpovoljnije propustili Obamejang i Nguema.

 

Tunižani su se, međutim, odbranili, pa su i oni ostali u trci za prolazak u drugu fazu takmičenja. 

 

Gabon vodi na tabeli sa četiri boda, Kamerun ima tri, Tunis je sakupio dva, dok je Zambija ostala na jednom osvojenom poenu, ali bi pobedom nad Gabonom u poslednjem kolu takođe mogla da izbori plasman u nokaut fazu takmičenja.

 

Grupa D
Gabon – Tunis 0:0
Kamerun – Zambija 3:2 (0:1)
(Mulenga 9`, Katongo pen 82` – ZZeremi 69`, Eto 72`, Idrisu 86`)

 

Tabela:
Gabon 2 1 1 0 1:0 4
Kamerun 2 1 0 1 3:3 3
Tunis 2 0 2 0 1:1 2
Zambija 2 0 1 1 3:4 1

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here