Kamiondžiju iz Bosne vezali i ostavili da se smrzne

0

Muhamed S. i spasioci Karl Mandl i Jozef Hanuš

 

Noć je proveo na parkiralištu u Štajerskoj, a imao je sreće da su ga našli radnici Karl Mandl i Jozef Hanuš prilikom obilaska parkinga.
 

– Kada smo čistili toalet na parkingu, čuli smo tihe krike. Najpre sam mislio da je reč o nekoj divljači. Potom smo upalili svetla na našem vozilu i sve pretražili i tada smo ugledali nečije oči. To neću nikada da zaboravim. To su bile oči čoveka vezanog kao paket. Odmah sam ga oslobodio selotejpa kojim je bio vezan – ispričao je Mandl.

Povređeni i prehlađeni Muhamed S. potom je prebačen u bolnicu u mestu Vagna.
– On sigurno ne bi preživeo da je čitavu noć ostao vezan na temperaturi ispod nule. Pacijent je fizički sada bolje, ali je i dalje u jako lošem psihičkom stanju – rekao je primarijus Hervig Koter i dodao da je potpuno razumljivo što je Muhamed S. u teškom šoku.

Državljanin Bosne je kamionom bosanskohercegovačkih tablica trebalo da preveze 26 paleta iz Bosne u Švajcarsku. U sredu uveče on je odlučio da zastane i odmori se na parkingu Talerhof. Dok je spavao, verovatno kroz prozor koji je delimično ostavio otvoren, neko je u kabinu ubrizgao sredstvo za spavanje koje je omamilo Muhameda. Napadači su potom vezali Muhameda koji više nije mogao da se pomeri. Posle toga su krenuli u pravcu juga i izbacili žrtvu na parkingu Gersdorg, gde je Muhamed nađen posle više od 12 sati.

Policija pretpostavlja da su kradljivci kamionom pobegli najverovatnije u Sloveniju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here