M. Karović
Kosovo i Metohija

Povodom napada na srpske mladiće iz Patreša reagovala je Kancelarija za KiM, navodeći da se Srbi orkestrirano napadaju pod dirigentskom palicom Aljbina Кurtija koji to čini svakodnevno, zapaljivim rečnikom, pravići tako od naših građana legitimne mete.

U saopštenju se ističe da je sinoćnji incident, u kojem su dvojica mladića srpske nacionalnosti iz Parteša Božidar S. i Velibor D. brutalno napadnuti kada je na njih nožem nasrnuo muškarac albanske nacionalnosti, veoma zabrinuo i uneo nemir među srpski narod u Кosovskom Pomoravlju.

Ovaj napad dešava se nakon serije etničkih incidenata usmerenih prema Srbima na КiM kojima smo svedočili prethodnog vikenda, a na koje su ostali nemi i predstavnici iz Prištine, ali i međunarodne zajednice”, navodi se u saopštenju.

Napominju da su više puta upozoravali da nereagovanje i politika nekažnjavanja stimulativno deluje na podizanje tenzija na terenu, koje su sada kulminirale napadom na dvojicu srpskih mladića.

Šta treba da se desi da predstavnici međunaridne zajednice ozbiljno shvate povećanje broja etnički motivisanih incidenata i preduzmu korake iz svoje nadležnosti da zaštite Srbe na КiM?”, saopštila je Kancelarija.

Nema sumnje, dodaju, da se Srbi orkestrirano napadaju pod dirigentskom palicom Aljbina Кurtija koji svojim zapaljivim rečniku svakodnevno napada Srbe i od njih pravi legitimne mete.

“Sramno je i nedopustivo da se u 21. veku i u srcu Evrope, naočigled čitave međunarodne zajednice, odvija otvoreno nasilje koje ima za cilj da etnički očistiti terotoriju КiM od Srba. Nasilnici se ne kažnjavaju, zločini prema Srbima se ne osuđuju i to je velika fleka na obrazu međunarodnih zvaničnika”, zaključuje se u saopštenju Kancelarije.

2 COMMENTS

  1. Srbi i Rusi su sada kao divljač za odstrel,koji organizuju,, NATO”,i evropska unija,rasisti i masovne ubice!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here