Marko Popović, nekadašnji hrvatski reprezentativac, pričao je o brojnim temama u intervjuu za litvanski “15min”.

Popović, sada sportski direktor Zenita iz Sankt Peterburga, govorio je o svom novom poslu, nekadašnjoj karijeri, litvanskoj košarci…

Popović je u dva navrata igrao u Žalgirisu, od 2006. do 2008. i od 2011. do 2013. godine, i kako kaže – ljubomoran je na Litvance.

– Sedamdeset odsto stanovništva navija za Žalgiris, ko to još ima? Litvanija ima oko tri miliona stanovnika, 70 odsto je oko dva miliona, ko ima toliko navijača?.

Popović je završio karijeru 2019. godine i odmah je seo u direktorsku fotelju.

– Mi (Hrvati) smo dosta propatili u košarci. Kao nekadašnji košarkaš, kao Hrvat, veoma sam ljubumoran na to što imate. Zašto ja nemam takav klub (kao Žalgiris) i mojoj državi? Zašto nemam šansu da radim kod kuće u tako jednom timu?.

Popović je podelio i zanimljivu angedotu iz 2011. godine kada je Neven Spahija, tadašnji trener Makabija, želeo da dovede Jasikevičusa u Tel Aviv.

– Neven Spahija je pozvao Željka Obradovića da ga pita za Šarasa. Željko mu je odgovorio: ‘Ako želiš da jedeš svaki dan g***a – uzmi ga. Doneće ti rezultat. Ako nisi spreman na to, onda nemoj. On zna bolje košarku i od mene i od tebe – prisetio se Popović.

 

1 COMMENT

  1. Ovaj kao da je brat poljskog pretsednika Dude. Tako i onaj, ne propusta priliku da kaze, “ja kao Poljak”. Mnogi Poljaci mu se smeju i stide se.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here