Foto: Tanjug/AP
Aslan Karacev

Aslan Karacev šampion je turnira u Dubaiju. Ruski teniser je do prve titule u karijeri došao pobedom nad Južnoafrikancem Lojdom Herisom 6:3, 6:2.

Polufinalista Australijan Open je dobio specijalnu pozivnicu za učešće na turniru u Dubaiju. Na putu do titule pobedio je Gerasimova, Evansa, Sonega, Sinera, Rubljova i na kraju Herisa. Do prvog trofeja došao je u prvom finalu u karijeri.

Zahvaljujući osvojenom trofeju, Karacev će od ponedeljka biti 27. teniser sveta, što mu je najbolji plasman u karijeri.

Heris je do finala došao iz kvalifikacija. Plasman u finale doneće mu napredak do 52. mesta na ATP listi.

Imao je Heris bolji procenat ubačenog prvog servisa u prvom setu, ali u razmenama je znatno bolji bio Karacev. Agresnivno je igrao 27-godišnji Rus, pa je već u drugom gemu napravio brejk. Imao je potom još tri šanse da oduzme servis rivalu u šestom gemu, ali ih nije iskoristio. Ipak, rano napravljeni brejk bio mu je dovoljan da dođe do seta.

Dominirao je Karacev početkom drugog seta, odmah je napravio brejk, a pritisak na servis rivala vršio je i u nastavku. Heris je uspeo da pruži nešto veći otpor sredinom seta, u šestom gemu je imao i brejk loptu. Ipak, ruski teniser je ostao miran, sačuvao je servis gem. Odmah potom je kaznio rivala, pa je napravio još jedan brejk i priveo meč kraju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here