Karlovac se evakuiše zbog poplavnog talasa

0

I posle svega ljudi odbijaju da se evakuišu
 

Poplavljeni su nebranjeni delovi grada. Izgradnju nasipa u drugim, branjenim delovima grada pomaže i vojska.

 

U Dvoru vanredno stanje

U hrvatskoj opštini Dvor na snazi su vanredne mjere zaštite od poplava, ali voda još nije ugrozila objekte.

Mere zaštite od poplava na snazi su od petak od 15 časova, a načelnik opštine Nikola Arbutina kaže da je voda na pojednim mestima prišla blizu kuća, ali ih još nije ugrozila.

"Tiha uzbuna traje još od šest časova za Logorišta, Mekušja i Mostanja uz Koranu, kao i uz više mesta u Pokupskoj dolini. Evakuaciji se deo stanovništva protivi, a bilo bi dobro da se svi disciplinuju, jer bolje da i preteramo u oprezu, nego da neko strada", rekao je jutros gradonačelnik Karlovca Damir Jelić.

 

U protekla 24 časa u Karlovcu je palo 62 litra kiše po kvadratnom metru. Hrvatska radio-televizija navodi da je vodostaj Korane u 10 časova bio 797 centimetara, uliva se u Kupu koja ima 805 centimetara, i neće moći da prihvati dodatne vode bez plavljenja.

 

Vanredne mere odbrane od poplava proglašene su i za područje Hrvatske Kostajnice. Vodostaj je u porastu i na području Siska.

 

Hrvatski autoklub javio je da je zbog poplava u Sloveniji zatvoren granični prelaz Macelj, pa se vozila koja idu u smeru Slovenije s autoputa Zagreb-Macelj na čvoru Krapina preusmeravaju prema graničnom prelazu Lupinjak.

 

Kiša stvara probleme širom zemlje, a proteklih dana najviše problema bilo je u Dalmaciji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here