Kazne zbog zloupotreba službenih auta?!

0

Biće sankcija: Veljko Odalović

Odalović je izjavio da je moguće da se službena vozila koriste mimo propisane procedure i bez naloga nadležnih službi o čemu su "Vesti-online" nedavno pisale.

 

Na konferenciji za novinare o radu Skupštine, Odalović je rekao da zaposleni nemaju pravo da vozilo koriste bez službenog naloga za to.

 

Dok je sumirao rad Skupštine u protekloj godini, Veljko Odalović je sat vremena odgovarao na niz novinarskih pitanja, pre svega vezanih za zloupotrebe službenog položaja.

 

Odalović je izbegavao da da konkretne podatke ili imena, ali nije isključio mogućnost da poznati slučaj vozača Vlade i sekretarice predsednice parlamenta nije i jedini.

 

"Sa vozačima je obavljen razgovor kao i sa zaposlenima, da se slučajno ne desi da bilo ko mimo saglasnosti nadležnih može da uradi bilo šta. Ja vam sada odgovorno tvrdim da nećemo dozvoliti tu vrstu bahatosti i tu vrstu zloupotreba i da iza tako nečeg nećemo stati“, kaže Odalović.

 

On je rekao da je protiv Branislave Parezanović pokrenut disciplinski postupak. Ona je suspendovana, a diciplinska komisija može da odluči i da joj smanji platu do šest meseci, da je premesti na niže radno mesto ili da je udalji sa radnog mesta.

 

Pravo na službena vozila, naveo je Odalović, imaju predsednik, potpredsednici i sekretar Skupštine. Ostali, ako su im vozilo i vozač potrebni za skupštinske poslove, upućuju zahtev njemu, odnosno sekretaru parlamenta na odobrenje.

 

Prema njegovim rečima, vozila se mogu koristiti za protokolarne aktivnosti, odnosno za delegacije koje su u poseti Skupštini, kao i za potrebe Republičke izborne komisije kada se raspišu izbori.

 

Odalović je rekao da skupština ima osam luskuznih vozila i "dva ili tri juga".

Inače, za aktivnosti Skupštine Srbije u protekloj godini potrošeno je oko 1,3 milijarde dinara, a prema rečima Odalovića, finansijski izveštaj za proteklu godinu biti gotov do kraja marta.

 

Odalović je novinarima potvrdio i da je u Skupštini zaposlenje našao jedan broj službenika iz saziva nekadašnje savezne države, iako su za odlazak s posla tada dobili otpremnine. To pravo dao im je Ustavni sud, pojašnjava Odalović.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here