Kidnaperi iz Doma staraca

0

Prvooptuženi Roland K. (74) osuđen je na šest godina zatvora zbog kidnapovanja i nanošenja povreda, njegov 61-godišnji saučesnik provešće četiri godine iza rešetaka, a njihove supruge, stare 80 i 64 godine, dobile su uslovnu kaznu.

 

Protiv petog optuženog penzionera postupak je obustavljen još pre početka suđenja zbog teške bolesti.

Batinama hteli do svojih para: Dvoje osuđenih penzionera

Priča koja je izazvala dosta interesovanja u Nemačkoj nalikuje na neki od holivudskih filmova. Petoro dobro situiranih i imućnih penzionera došlo je u sukob sa zakonom kada su u julu prošle godine oteli američkog finansijskog savetnika Džejmsa A. (56), strpali ga u podrum porodične kuće jednog od njih na jezeru Himze u Bavarskoj i četiri dana ga tukli i zlostavljali.

 

Starci su, navodno, imali jak razlog za tako nešto. Oni su ovom finansijeru iz Špejera poverili 2,4 miliona evra, a Džejms A. je njihov novac proneverio, objašnjavajući da "razlog leži u finansijskoj krizi", kako je naveo jedan od otmičara.

Penzioneri, međutim, nisu tako lako hteli da se pomire sa činjenicom da njihovih para više nema.

 

Roland K. i njegov 61-godišnji saučesnik su u julu prošle godine izmamili Džejmsa A. iz svog stana u Špejeru. Zatim su ga vezali i strpali u gepek "audija" kojim su se odvezli do 460 kilometara udaljenog jezera Himze u Bavarskoj.

Advokat žrtve tvrdi da su penzioneri pretili smrću Džejmsu A. ukoliko im on ne vrati novac. Kada im je ovaj to obećao i tražio da kontaktira svog brokera, u faksu je stajala i šifrovana poruka. Nedugo posle toga je pred kuću otmičara stiglo 40 policajaca.

 

 

 

 

Lomili rebra

Kidnaperi, po svemu sudeći, nisu bili preterano milostivi prema svojoj žrtvi. Lekari su kasnije konstatovali dva polomljena rebra i brojne druge povrede. Među otmičarima je bila i supruga glavnog kidnapera Ziglinde K, a nešto kasnije im se pridružio bivši lekar sa svojom suprugom, koji su takođe zahtevali od Džejmsa A. da im vrati novac.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here