EPA/Sergey Shestak

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov izjavio je da je treći svetski rat već počeo i ponovo je zatražio ulazak njegove zemlje u NATO.

– Upornost svih naših građana dokazuje da Ukrajina treba da postane članica NATO. Mi ćemo ojačati Alijansu… Ako neko misli da treći svetski rat nije počeo, veoma greši. On je već počeo, već neko vreme se vodi u hibridnom formatu, a sada je ušao u aktivnu fazu. I ako neko misli da je ovo obračun Rusije i Ukrajine – greši. Sve je mnogo komplikovanije – rekao je Danilov na Kijevskom bezbednosnom forumu.

Kako je dodao, aktuelne geopolitičke prilike govore da ovo nije poslednji sukob u svetu.
Danilov smatra da će se posle ukrajinskog sukoba promeniti uloga mnogih svetskih institucija, uključujući UN.

Izjavu ukrajinskog zvaničnika prokomentarisala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova koja je ocenila da je Ukrajina počela da shvata da je oruđe Zapada u pokušaju da vrati svet u kolonijalnu zavisnost.

– Konačno su i “izabrani” počeli da shvataju. Počeli su da shvataju da ovo nije nikakav rusko-ukrajinski sukob, nego globalni pokušaj Zapada da vrati svet u kolonijalnu zavisnost, da sačuvaju svetske resurse koji su im vekovima potčinjeni i da se opskrbe bogatstvom koje im ne pripada. Da li su “izabrani” shvatili da su oruđe? Mislim da jesu. Otuda takva histerija – zaključila je Zaharova.

3 COMMENTS

  1. Jos malo pa nece biti ukrajine , a vi se uhvatili nato pakta , kada vas ocerupaju i ostanente golo , sta moze da ude u nato.

  2. Ah , pusti snovi i puste zelje. Rusija svakim danom sve vise i vise napreduje. Mislim da ce se spojiti sa RS i Srbijom. Jer mi volimo Ruse. Oni su nasa braca i sestre. Narocito od kako nema Vagnera i Prigozjina. Rusi imaju neznatne gubitke. Jos malo pa su do Berlina. Ah – pardon – to je bilo ’45. Pomesao godine i vekove:)

  3. Da samo vi gurajte Svet u treci Svecki Rat,ali to vam nece proci Narod na Zapadu se polako opametio tako vam lako nece proci Poljaci ce vam uzetinjihov deo Zapadne Ukraine Rusi ce zadrzatu ovo sto su uzeli cak ce zauzeti celo Crno more a vi cete dubati u onu stvar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here