commons.wikimedia/Tiia Monto
Glavni grad Ukrajine Kijev

Mihail Podoljak, savetnik kabineta predsednika Ukrajine, zapretio je Kini agresivnom reakcijom na moguće isporuke oružja Rusiji.

– Ako neka zemlja počne da isporučuje tehniku Rusiji, neophodno je agresivno reagovati na to – rekao je Podoljak televiziji “Dom”, dotičući se teme mirovne inicijative Pekinga.

Ranije je američki državni sekretar Entoni Blinken upozorio Kinu na posledice ako bude isporučivala Moskvi oružje. Kasnije je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin rekao da su SAD te koje kontinuirano izvoze oklopna vozila i granate u Ukrajinu. Prema njegovim rečima, Vašington treba da prestane da širi dezinformacije i da prebacuje odgovornost na druge.

Vang Ji, šef kancelarije Komisije za spoljne poslove Centralnog komiteta KPK, optužio je zapadne zemlje za dvostruke standarde u pitanju snabdevanja oružja Rusije, budući da i same aktivno pružaju vojnu pomoć Oružanim snagama Ukrajine.

3 COMMENTS

  1. Pa njima nije cilj Ukrajina briga njih sto je do sada totalno razrusena cela Ukrajina unistena infrastruktura energetika bez vode i struje.ubijeno oko 300.000 vojnika.Nima je cilj unistenje i oslabljenje Rusije i komadanje na manje teritorije.Povareni mocnici sa Zapada Nato pakta i Amerike koji sy svi ukljuceni u slanju ogromne vojne pomoci i novcanih sredstava ne bi li unustili Rusiju koja je najveca nuklearna sila na svetu a Amerika druga.Kina treba i te kako pomoci Rusiji.
    Bude li Rusija unistena sledeci njihov cilj buce Kina Indija Brazil.Malo su se prevarili.Rusija nece izgubiti rat to vide sada a ekonomija Evrope se urusava inflacija raste.Poseli su i protesti u mnogim zemljama Evrope uvidevsi kuda ih njihiv lideri vode u propast.Sto pre stane rat bice bolje za sve zemlje.Ali to ne zavisi od Rusije nego id Amerike gde oni Zelenskog drze u ruci i igra po njihovim pravilima..Ali ce mi sam njegov narod na kraju rata presudti.i

  2. Sta imate vi kome da pretite,Rusiji ne sme niko da salje oruzje a vama sme ceo svet o to je onda u redu

  3. U Ukrajini unisteni sela i gradovi, naslagana trupla mladih ljudi sa obe strane, Ruska nemotivisana ,bezuba vojska unistila sa pristojne daljine baca rakete , iranske dronove, teske bombe po ukrajinskim selima i gradovima, i sdad kao Zapad unistava Rusiju? Putin gubi ljude i vec godinu dana je Rusiju u kaljuzu ratnu zaglibio, nema mu nazad… malo, malo pa kao prete nuklearnim ratom…Pa ajde vise Putine, kreni mangupe, ajde bre sokole , pokazi se na vojnom delu a ne na neduznim i ukrajinskim i ruskim civilima. Pitajte ljude iz Donjecka i Luganska koliko imaju veru u ovog zlotvora i mafijasa…Puno njih ce sad reci: dok nas nije Putin branio, bolje smo ziveli. Po evropskim i azijskim gradovima i po Bg luta ruska omladina. Pobegla od ruskog zlotvora – Putina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here