EPA-EFE/ERIK S. LESSER
Nik Kirios

Australijski teniser Nik Kirios igra odlično od početka godine, ali s vremena na vreme podseti zašto nije napravio veću karijeru uprkos velikom talentu koji poseduje. Kirios je zaustavljen u četvrtom kolu mastersa u Majamiju porazom od Janika Sinera, kojem je umnogome i sam “kumovao”.

Nik je u finišu prvog seta potpuno “poludeo” i počeo da se ponaša kao što je umeo u prošlosti, a onda krenuo u verbalni obračun sa sudijom Karlosom Bernardešom, zbog čega je kažnjen.

Kuliminiralo je pri rezultatu 5:3 za Janika Sinera u taj-brejku, kada je zbog nesportskog ponašanja dobio drugu opomenu i izgubio ceo poen.

Zatim je napravio duplu servis grešku na set lopti, da bi krenuo da viče na sudiju u stolici Karlosa Bernardeša rekavši mu da ne zna da radi svoj posao.

– Mogao bi da radi posao teniskog sudije’ – to je ono što sam rekao najboljem prijatelju zbog čega sam dobio opomenu za nesportsko ponašanje pri rezultatu 5:3 u taj-brejku prvog seta. Sa stotinama hiljada dolara koje su ‘na stolu’, doneo je tu odluku jer su ‘osećanja sudije bila povređena’. Nađite nove ljude – objavio je Kirios.

Posle seta je uništio reket i zbog toga dobio novu opomenu, ovog puta vrednu gubitka celog gema.

Taj gem, odnosno brejk, koštao ga je na kraju i pobede, pošto je Italijan zadržao servis sve do kraja drugog seta i slavio sa 7:6 (7:3), 6:3.

– Nemojte da izvrćete stvari – imam ogromno poštovanje za Janika Sinera. On je jedan od mojih omiljenih igrača i bio je previše dobara. Sve ovo upereno je prema sudiji koji očigledno nije dovoljno dobar da radi ovakve mečeve. Ništa osim blage kazne za njega, zar ne? – dodao je Australijanac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here