Tanjug
Darija Kisić Tepavčević

Zamenica direktora Instituta “Dr Milan Jovanović Batut” Darija Kisić Tepavčević izjavila je večeras da 10 do 15 odsto ukupnog broja zaraženih čine zaposleni u zdravstvenim ustanovama, navodeći da je to nažalost u skladu sa očekivanjima.

Kisić Tepavčević je kazala da se i u ostalim zemljama taj procenat kreće u rasponu od 10 do 20 odsto od ukupnog broja inficiranih.

Ona je istakla da oko 1.000 zdravstvenih radnika čeka rezultate laboratorijskih testova i da će rezultati biti poznati u toku sutrašnjeg dana.

– Napravljen je jedan veliki skrining u zdravstvenim ustanovama za svim potencijalnim nosiocima infekcije, tako da je to razlog zašto zdravstveni radnici još uvek čekaju rezultate. Ne želimo da osobe koje su zaposlene u zdravstvenim ustanovama budu potencijalni rezervoari infekcije i zato radimo šire testiranje – rekla je Kisić Tepavčević za TV Pink.

Kisić Tepavčević je poručila da stručnjaci žele da u zdravstevnim ustanovama rade samo one osobe koje su negativne na prisustvo virusa, bez obzira što se, kako kaže, koriste mere zaštite.

– Ne želimo da trenutak nepažnje bude okidač da se u zdravstvenoj ustanovi širi infekcija – poručila je Kisić Tepavčević.

1 COMMENT

  1. Pa kako su zaraženi ako koriste zastitu? Ili tih zaštitnih sredstava ipak nema kao sto pričate ili su lekari/sestre retardirani? Nije bas neka dilema za ne?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here