Knežević: Menjaćemo Srbiju!

0

Goran Knežević, bivši "demokrata", sada član "naprednjaka", bivših "radikala"
 

Knežević je pristupnicu za učlanjenje potpisao u sedištu SNS u Beogradu posle sastanka sa predsednikom SNS Tomislavom Nikolićem i njegovom zamenikom Aleksandrom Vučićem.

 

Time je Knežević konačno potvrdio glasine koje su kolale poslednjih mesec dana – da će iz redova Demokratske stranke preći među “naprednjake“.

"Na sastanku smo postigli saglasnost u oceni ukupnih prilika u Srbiji, da je stanje loše i da mora da se menja. Zajednički ćemo raditi na tome", rekao je Knežević.

 

On je ocenio da je SNS stranka koja može da pobedi na izborima i promeni Srbiju na bolje. "Nastavljam da se borim za modernu, demokratsku i bolju Srbiju, u društvu ljudi koji dele moje stavove", rekao je Knežević.

 

Od ranije je poznato da je Goran Knežević već ima dva susreta sa visokim funkcionirma SNS-a, mada nije bila tajna ni da je razgovarao sa predstavnicima Lige socijaldemokrata Vojvodine, kao i sa funkcionerima DSS-a.

 

Stranka čiji je do srede Knežević bio član, DS, nije se oglašavala u vezi sa razgovorima bivšeg gradonačelnika Zrenjanina i pripadnika rivalskih stranaka.


Afera "Knežević"

 

Knežević je uhapšen 1. oktobra 2008. godine u akciji Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal zbog malverzacija u oblasti građavinskog zemljištva. Tužilaštvo je 1. aprila 2009. podiglo optužnicu koja ga tereti za zločinačko udruživanje i zloupotrebu službenog položaja, primanje i davanje mita, a u pritvoru je bio 13 meseci do 4. novembra 2009. kada je pušten da se brani sa slobode. Tokom postupka tvrdio je da mu je afera nameštena zbog sukoba sa pojedinim ljudima u DS-u, a za novac koji je pronađen u sefu koji se vodi na njegovo ime, tvrdio je da je prikupljan mimo Zakona o finansiranju stranaka za potrebe DS-a.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here