Ko je Putin da nas kažnjava?

0

Na udaru Australijanaca: Vladimir Putin, predsednik Rusije
 

Na pres-konferenciji prošle nedelje, Šorten je kazao da mu se ta vest "zgadila". Australija je sa SAD, Evropskom unijom, Kanadom i drugima među onima na koje se sankcije odnose. Sve te zemlje ranije su izrekle sankcije Moskvi zbog politike u Ukrajini.

– Mi svi znamo da nije Australija dovela do te strašne tragedije. Šta ruski predsednik misli, ko je on da postavi sankcije našoj zemlji? Mi ćemo našu hranu svetske klase prodavati negde drugde. Ako je Rusi ne žele, u redu. Oni nemaju moralnog prava da ovo rade, nakon svega što se desilo i ja ću sarađivati s vladom.

Federalni ministar poljoprivrede Barnabi Džojs kaže da vlada shvata da će ovo izazvati probleme proizvođačima sa sela. Nacionalno udruženje farmera navodi da će se sada oslanjati na vladine sporazume o trgovini sa azijskim zemljama.

Ministar komunikacija Malkolm Turnbul rekao je da je ovde pravi gubitnik Rusija.
– Ovo je neverovatno ponašanje – kaže on.
Prvi ministar Toni Abot upoznao je javnost da se ruske trupe gomilaju prema ukrajinskoj granici i upozorio Putina da bi njihov upad u Ukrajinu Australija smatrala invazijom.

Ministarka inostranih poslova u senci Tanja Plibersek pridružila se osudi Putinovih sankcija, ali i rekla da to ne znači da njemu treba da se zabrani učešće na novembarskom sastanku lidera G20 u Brizbejnu.

Ministarka inostranih poslova Džuli Bišop istakla je razočaranje zbog Rusije, koja se radije sveti nego da razmisli o zabrinutosti međunarodne zajednice i zaustavi isporuku oružja ruskim separatistima u Ukrajini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here