Ko ruši Toleta?

0

Da li je došao kraj? Tomislav Karadžić

 

Crvena zvezda, predvođena vršiocem dužnosti generalnog sekretara Zvezdanom Terzićem, već dugo "ruši" Tomislava Karadžića sa mesta predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Po onoj dobroj staroj "tiha vodi breg roni" već dugo planiraju i rade na smeni Toleta, a njihov adut za mesto prvog čoveka FSS je iskusni fudbalski radnik, koji je već obavljao tu ulogu i ima odlične veze.

 

Reč je o Nebojši Lekoviću, bivšem predsedniku FSS, u vreme kada smo bili u zajedničkoj državi sa Crnom Gorom, i eks genseku Crvene zvezde, prenosi "Informer".

 

Dobro obavešteni sagovornik tog lista ističe da je Leković "rešenje koje bi prihvatili oni koji drže stranu Tomislavu Karadžiću, ali i oni koji su više na strani Crvene zvezde", a ne bi bilo čudo ni da Karadžić, koji je u dobrim odnosima sa Lekovićem, sam "digne sidro" i prepusti mu mesto prvog čoveka FSS.

 

Protivkandidat: Nebojša Leković

Leković nije želeo da potvrdi, ali ni da demantuje tu informaciju. Rekao je da je najvažnije da Srbija pobedi Dansku u petak u kvalifikacijama za EURO 2016.

 

"Ta pobeda bi nam značila korak bliže EP u Francuskoj, a ukoliko izgubimo, bićemo u velikom problemu. U svakom slučaju tek nakon te utakmice možemo da pričamo o ostalim problemima u srpskom fudbalu. Ćinjenica je da ih je mnogo i da bi ljude u fudbalu trebalo pomiriti", izjavio je Leković.

 

Leković (50) u fudbalske vode uplovio je 2001. kao predsednik FSS i potpredsednik FSSCG i tu funkciju je obavljao do 2005. godine, a onda je nakon njegovog odlaska tu funkciju preuzeo baš Tomislav Karadžić.

 

Kasnije je preuzeo ulogu generalnog sekretara Crvene zvezde, u maju 2006. godine, ali se na tom mestu zadržao samo do kraja godine. U Zvezdu se vratio na kratko 2012. godine, kada je predsednik postao Vladan Lukić. Postao je član Upravnog odbora, ali je isti napustio po Lukićevom odlasku iz Zvezde, u novembru te godine.

 

Leković je bio i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije u četiri mandata, a i poslanik u Saveznom parlamentu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here