EPA/ Jorge Silva/Pool
Severnokorejski lider Kim DŽong Un

Kim Džong Un izgleda mršavije nego ikad pre. Na najnovijim fotografijama primećuje se da mu odeća blago visi, i da mu se, usled gubitka kilograma, koža opustila.

Severnokorejski lider pojavio se na državnoj televiziji šetajući okružen stotinama školske dece.

Devojčice su plakale, a dečaci oduševljeno aplaudirali dok je Kim mahao i osmehivao se tokom proslave Dana mladosti u Pjongjangu.

Kim Džong Un (37) je nosio belu jaknu u kojoj se jasno videlo koliko je smršao. Nekada mu je odeća bila bukvalno prilepljena uz telo, a sada mu stoji „malo slobodnije”.

Nagađanja o Kimovom zdravlju primorala su vladu da zabrani komentarisanja o njegovoj težini nakon što su se fotografije, koje su se pojavile ranije ove godine, pokazale dramatičnu promenu. Građanima je saopšteno preko državnih medija da je „vladar zdrav i da samo manje jede, jer je svestan nestašice hrane koja vlada”.

Međutim, pojavile su se informacije da je Kim možda postavio hirurški prsten oko želuca kako bi smršao, dok neki smatraju da je uzrok smanjenju kilograma – koronavirus.

Državna televizija je objavila snimke razgovora sa građanima u kojima izjavljuju kako „im se srce lomi” zbog mršavosti lidera.

Severna Koreja se bori sa nestašicama hrane, pošto je poljoprivredni sektor u krizi.

Inače, zdravlje lidera Severne Koreje dugo se i pažljivo prati na međunarodnom planu jer bi njegova iznenadna smrt pokrenula pitanje stabilnosti.

Poznat kao ljubitelj cigareta i alkoholnih pića, Kim je i gojazan, a čini se da mu se težina poslednjih godina stalno povećavala.

Ipak, na fotografijama iz juna, a i kasnije ove godine, primećuje se da Kim ima manje kilograma.

Njegov privatni život je, inače, tabu tema i npr. nikada nije zvanično potvrđeno koliko Kim ima dece.

– Najverovatniji razlog zbog kojeg se priča o težini vođe, prema mom mišljenju, bio bi povezan sa tekućim merama povezanim sa kovidom 19. Bez obzira na razloge za Kimovo brzo mršavljenje, čini se da postoji propaganda koja u obzir uzima činjenicu da, eto, čak i lider Severne Koreje trpi iste nestašice hrane kao i svi u zemlji – rekao je Čed O’Kerol, izvršni direktor Korejske grupe za rizike, organizacije sa sedištem u Seulu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here