Lična arhiva
Rukovodstvo kluba uz episkopa

Kad malo utihnu novogodišnji i božićni praznici, pa prođe i Savindan, prvi praznik koji sledi je Sveta tri Jerarha, slava Srpskog društva Berlin. Ovo društvo nije uspelo da održi svoje prostorije, ali je sačuvalo svoju slavu, dušu i najvernije članove i prijatelje. Oni se svake godine okupe u Crkvi Svetog Save na Vedingu, da obeleže krsnu slavu društva. Ovoga puta, prisustvovao je i vladika Grigorije. Kao i prošle godine, zbog situacije sa koronom, okupio se manji broj članova Srpskog društva Berlin. Kumovi slave bili su porodice Malinić, Nešković, Lević, Arnaut i sveštenici, protojereji stavrofori, Radomir Kolundžić i Veljko Gačić sa suprugama.

Posebnu čast rukovodstvu kluba učinio je svojim prisustvom i vladika Grigorije, koji je sa predsednikom društva Ilijom Malinićem i lomio kolač. Pandemijske mere su ipak ostale u senci prigodno upriličene slavske svečanosti, kao i bogate trpeze, oko koje se predsednik Malinić uvek dobro potrudi. Prošle godine, znatno rigoroznije mere u februaru doprinele su da krsna slava nije mogla ni u crkvi da se obeleži, već samo u domu Malinićevih. Predsednika Iliju ne napušta optimizam, pa je naglasio:

– Nadamo se da će iduće godine situacija dozvoliti da se okupimo u većem broju i da proslavimo krsnu Slavu kako to dolikuje.