Koliko vredi Ferari F40 Roda Stjuarta?

0

Stručnjaci smatraju da će automobil na aukciji dostići cenu u rasponu od 735.000 do 995.000 evra: Ferari F40
 

Kompanija “Auctions America“ došla je u posed prelepog primerka Ferarija F40 koji je bio u vlasništvu čuvenog pevača Roda Stjuarta.

 

Prodavac, kao i svaki prodavac, tvrdi da je automobil u "besprekornom mehaničkom stanju" i da je prešao manje od 13,000 km. Uz auto, budućem vlasniku će pripasti i originalni komplet kofera za F40, kao i originalno uputstvo za upotrebu, servisna istorija, kompresor za gume i zaštitni prekrivač. Kažu da je vožen sključivo u Kaliforniji.

 

Stručnjaci očekuju da će ovaj Ferari F40 tokom nadmetanja na aukciji dostići cenu u rasponu od 735.000 do 995.000 evra.

 

U zavisnosti od toga sa kim razgovarate, za Ferari F40 se tvrdi da je jedan od najboljih super automobila ikada proizvedenih i da je poslednji "pravi" Ferari, bez kompjutera, sigurnosnih sistema i elemenata komfora.

 

Pokreće ga bi-turbo V8 benzinac koji razvija blizu 500 ks. Za dizajn je bio zadužen Pininfarina a paneli na karoseriji su napravljeni od kevlara i ugljeničnih vlakana kako bi se masa vozila svela na minimum i da bi se konstrukcija dodatno učvrstila i time poboljšale vozne karakteristike.

 

Da li mislite da je ovaj primerak automobilske istorije vredan očekivanog iznosa i da li možete da zamislite kako biste se osećali da ste u prilici da ga uparkirate u svoju garažu?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here