EPA/STR
Kolinda Grabar Kitarović

Autobus hrvatske predsednice i kandidatkinje za novi mandat Kolinde Grabar-Kitarović učestvovao je u manjoj saobraćajnoj nesreći u Malom Bukovcu u Krapinsko-zagorskoj županiji, javlja danas RTL.

Nezgoda se dogodila juče kada je vozač autobusa, u kojem se nalazila predsednica, zakačio vozilo koje se nalazilo na putu i nakon toga nastavilo put do Lobora, gde je Kolinda Grabar-Kitarović imala predizborni skup.

Oštećena Silvija Soldo, čije je vozilo autobus zakačio, izjavila je za RTL da se nesreća dogodila na „nezgodnom i dosta uskom putu“.

– Na putu nije bilo prostora da bih mogla malo više desno da stanem. Sin i ja smo bili u autu i primetili smo da povorka ide prema nama – ispričala je ona, dodajući da je auto ispred nje imao sreće i stao je ispred jedne porodične kuće.

– Stala sam iza tog automobila, pomerila sam se najviše udesno koliko sa mogla da ne sletim u jarak. Povorka je prolazila mimo nas, čini mi se da su bila dva automobila ispred autobusa. Oni su prošli, a autobus nas je okrznuo. Slupan mi je celi levi deo automobila, retrovizor je otkinut, a najviše su stradala zadnja vrata gde mi je dete sedelo. On je malo udario kolenom i malo ga boli pa mora na pregled kod hirurga- kazala je Silvija Soldo.

– Najviše me začudilo da niko od te silne povorke nije stao jer je to baš bio udarac. Niko se nije okrenuo da vidi šta se dogodilo. To mi je neverovatno – rekla je ona i dodala da je ni kasnije niko nije kontaktirao iz Kabineta predsednice.

U policiji su za RTL potvrdili da se nezgoda dogodila. Objasnili su da se zaštićena kolona nikad ne zaustavlja ako je reč o manjoj saobraćajnoj nesreći, već stane na prvoj mogućoj lokaciji kako bi se napravio uviđaj.

Tako je, kažu u policiji, bilo i sinoć. Policijska patrola je na mestu događaja zajedno s oštećenom čekala ekipu za uviđaj koji je prvo obavljen na toj lokaciji, a potom u Loboru gde se nalazio autobus koji koristi predsednica u izbornoj kampanji, preneo je Tanjug.

Iz Štaba predsednice poručuju da će njen izaslanik sutra posetiti oštećenu Silviju Soldo.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime