Koncert u Moskvi za kosmetske Srbe

0

Od ulaznica prikupljeno 2.000 evra: Rusi će kupiti namirnice za narodne kuhinje

 

Ruski narod je još jednom dokazao da se saoseća sa patnjom i siromaštvom srpske braće na Kosovu i Metohiji, i poručio da će i dalje pomagati Srbe u enklavama.

U Moskvi je tim povodom, a u znak sećanja na velikog srpskog svetitelja Svetoga Savu, organizovan humanitarni koncert, a sav prilog od prodatih ulaznica namenjen je radu narodnih kuhinja u južnoj srpskoj pokrajini koje su pod okriljem Srpske pravoslavne crkve.

Do sada je kroz ovu, i još nekoliko akcija koje su organizovali sveruski pokret "Kosovski front" i Međunarodni fond slovenske književnosti i kulture, prikupljeno oko 2.000 evra i od tog novca biće kupljene namirnice koje će biti poslate u eparhiju raško-prizrensku i kosovsko-metohijsku.

– Život i rad Svetog Save ima ogroman značaj za srpski narod. Ovaj veliki slovenski svetitelj je postavio temelje srpske duhovnosti, države i kulture. Lik Svetog Save neraskidivo je povezan i sa ruskom duhovnom tradicijom. Žitija kažu da se srpski princ zamonašio u ruskom manastiru na Svetoj Gori, i zato ovaj koncert posvećujemo velikom srpsko-ruskom svetitelju – objasnili su organizatori koncerta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here