Koncert u susret jeseni

0

Tri lica muzike: Trio Masala

Petoro izuzetnih mladih umetnika oduševilo je bečku publiku izvođenjem klasične i popularne muzike.

 

Veče aforizma i satire

Koncert U susret jeseni bio je uvertira aktivnosti SKF-a posle letnje pauze.

Već 23. oktobra SKF organizuje Veče srpskog aforizma i satire, a učestvovaće aforističari Aleksandar Čotrić, Dragutin Minić Karlo, Bojan Ljubenović i Slobodan Simić.
Veče aforizma i satire biće održano u Klaviergalerie – Kaisersaal
(Kaiserstr. 10/2) sa početkom u 19.30, a kao i uvek na manifestacijama SKF-a, ulaz je besplatan.

Trio Masala nastupio je prvi i publici doneo zvuke Latinske Amerike. Zatim je duo Iris izveo poznate gitarske kompozicije i lepe stare domaće pesme.

Inače, trio Masala osnovan je 2010. godine i čine ga flautistkinja Anđela Bratić, pijanistkinja Jelena Deljanin Aleksić i violončelistkinja Ana Stanković. Trio ima zapažene nastupe širom zemlje, a na repertoaru ovog ansambla je, pored klasične su i filmska muzika i numere domaćih autora. Drugim rečima, tri lica muzike. Kao čarobni napitak koji okrepljuje telo, pokreće um i otvara dušu. Sačinjen od tri posebna sastojka, baš kao začin masala. U svom zajedničkom nastupu udruženim snagama rade na otkrivanju novih mogućnosti.

Gitarski duo Iris čine mladi i perspektivni muzičari, Igor Petričević (Hrvatska) i Aleksandra Babić (Srbija), koji su se upoznali za vreme studiranja na Muzičkoj akademiji u Cirihu i Konzervatorijumu u Lozani, u Švajcarskoj.

Zajedno sviraju od 2008. godine, a trenutno studiraju klasičnu gitaru na Akademiji za muziku, glumu i ples Anton Brukner u Lincu.

Učestvovali su na brojnim gitarskim festivalima i imali priliku da rade sa renomiranim gitaristima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here