Konuzin: Istorijska poseta Medvedeva

0

 

"Svi sa velikim očekivanjima čekamo njegovu posetu. Ona će biti veoma važna i na svoj način istorijska jer se uklapa u dugu istoriju odnosa naše dve zemlje", rekao je Konuzin, ocenivši da je njen poseban istorijski značaj u tome što Medvedev dolazi na dan obeležavanja 65. godina od oslobođenja Beograda od fašista.

"To je još jedna istorijska činjenica u našem zajedništvu, ali mi želimo ne samo da obeležimo taj događaj, već i da poseta ima i konkretne rezultate u interesu dva naroda", dodao je on.

Od predsednika dve države, naglasio je Konuzin, očekuje dogovor o nastavku političkog dijaloga dve zemlje, o zajedničkom radu na međunarodnoj sceni kako bi jedni drugima pomogli u zaštiti sopstvenih interesa, kao i da razmotre pitanja bilateralne saradnje koja je, kako je ocenio, značajno napredovala.

Konuzin je napomenuo da se već potpisani sporazumi od strateškog značaja za obe zemlje već realizuju na korist obe zemlje.

"Razmišljamo i o našoj budućnosti, već razmatramo mogućnosti za realizaciju konkretnih projekata koji će pratiti one već postojeće. Računamo da će sporazumi potpisani tokom ove posete odrediti našu saradnju na desetine godina pred nama i da će oni proširiti sfere naše saradnje", rekao je ruski ambasador.

Biće potpisan i sporazum o saradnji dva parlamenta, napomenuo je Konuzin, ističući da će poseta ruskog predsednika Srbiji biti jak podsticaj celom kompleksu odnosa dve zemlje, posebno u oblasti humanitarne saradnje, kao i kulture i umetnosti, informacija, nauke i tehnike.

Konuzin je u nedelju na Kalemegdanu izložbu fotografija "Duša Rusije", i tom prilikom zahvalio Naftnoj industriji Srbije što je omogućila realizaciju izložbe koja sa 37 umetničkih fotografija velikih dimenzija pruža mogućnost da publika vidi Rusiju danas.

"Izložba pokazuju lepotu ruske prirode i čoveka i ona će vas vas asocirati i na lepotu vaše prirode i vaših ljudi. O ruskoj, slovenskoj duši su uvek mnogo govorilo i govoriće se. Duša ruskog čoveka je duboka, otvorena i puna protivurečnosti. Ali ona je uvek bila puna duhovnog sadružaja, a takva je i duša srpskog čoveka. Zato ima toliko isperpletonisti između naše dve duše", rekao je Konuzin.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here