Ukoliko želite da u vašem stanu imate neobične i originalne stvari, mi imamo idealne ideje kako da koru od kokosa iskoristite na najbolji mogući način.

Jedan od načina jeste da od polovine kokosa napravite saksiju za bilje. Neophodno je da nakon što ste izvadili kokosovo “meso”, očistite koru. Kako bi kora stajala kao saksija, možete izbušiti dve tri rupice i u njih ubaciti dva ili tri drvena čepa. Sipajte zemlju i seme i vaša biljka će uskoro da izraste. Ovo je idealno za kuihinjske začine kao što je na primer bosiljak.

Za ukrasno bilje ili cvetove može da posluži kao viseća saksija. Za ovaj kreativni momenat su vam potrebni kanap i kokosova kora. Od kanapa napravite čvoriće kojim ćete stvoriti držač odnosno viseću saksiju. Sipjate zemlju i posadite biljku.

Obe polovine kokosa i vosak su vam potrebni za sledeću ideju odnosno originalnu sveću. Jednu polovinu okrenite naopačke, pa zalepite vrhove polukrugova jedan za drugi. Istopljeni vosak sipajte u koru i ubacite fitilj koji ćete zakačiti kako ne bi upao u vosak. Sačekajte da se vosak osuši i dobili ste mirišljavu sveću za vašu sobu.

Budite kreativni!