“Kosovo neće izdržati pritiske”

4
EPA/Valdrin Xhemaj
Kosovo i Metohija

Dopisnik Kohe iz Brisela Avgustin Palokaj kaže da Kosovo neće lako izdržati pritiske za formiranje Zajednice srpskih opština.

Paljokaj je za KTV Interaktiv rekao da ne veruje da Kosovo može da izbegne odgovornost za osnivanje Asocijacije.

– Kosovo neće lako izdržati pritisak, ne samo iz Brisela, jer on nije toliko važan da iza njega ne stoje Berlin, Pariz, Beč i Vašington. Izazov Kosova je u tome što je ono zaista preuzelo obavezu. Ne verujem da Kosovo može da izbegne odgovornost osnivanja Asocijacije. Problem je u zahtevu Srbije da se to uradi po njenom zahtevu, da bude Zajednica srpskih opština, a mi to zovemo Zajednica. Problem je što Kosovo ne prihvata da bude Asocijacija koja bi bila treći nivo vlasti. Kao što su lideri ove vlade ranije govorili, Kosovo neće dozvoliti stvaranje svojevrsne Republike Srpske na svojoj teritoriji – rekao je Paljokaj.

Paljokaj je ukazao da je Kosovo ranije pokušalo da iznese predlog kako da se Asocijacija uspostavi u okviru kosovskih zakona, ali da je to odbijeno od srpske strane.

4 COMMENTS

  1. Treba odmah da se zaustavi dijalog srbije i kosova jer srbija nije strana i ne sme da se meša u unutrašnje pitanje kosova.
    Kosovska vlada treba da počne dijalog sa svojim građanima srpske manjine.
    To je najbolji način da se reši problem srpske manjine na kosovu.

  2. Mnogo si pametan. U koju si to šiptarsku školu išao …. Od 1-vog do 4-tvrtog razreda ??? Malo je to . Dijalog će se završiti kad to Srbija bude htela , a dotle počnite sa pakovanjem stvari za prelaz preko Prokletija. Kosovo je Srpska teritorija- kolevka Srpske države. Nazad u školu… ali samo na časove iz ISTORIJE.

  3. Stevane, nazalost ja ne vidim srpsku Vladu na Kosovu, (skoro 20 godina) nego srpsku manjinu sto i Vucic i njegova Vlada zloupotrbljava i drzi kao Taoce da bi imao na Glasnje neku Temu kako on spasava srbe na Kosovo!!!
    umesto da on zaintegrisa taj na cedilu ostavljen narod i da srbima neku perspektivo on dite prasinu …

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here