Facebook
Kosovske bezbednosne snage

Kosovske bezbednosne snage saopštile su da će na poziv SAD, sa kontingentom čete Nacionalne garde za razminiranje, biti deo međunarodne vežbe “Kfor 30” u američkoj vojnoj bazi Hohenfels u Nemačkoj, koja je počela danas i trajaće do 28. februara.

“Vežba ‘Kfor 30’ priprema i obučava trupe za misije na Kosovu. Vežba je procena trupa pre upućivanja u misiju, sa glavnim fokusom na aktuelnu situaciju na teritoriji Kosova”, navodi se u saopštenju KBS.

U vežbi će učestvovati oficiri i podoficiri KBS u cilju, kako se navodi, interakcije sa partnerima u multinacionalnom okruženju i stvaranja bezbednog okruženja na Kosovu.

4 COMMENTS

  1. Kad ih izvezbate onda naputite Kosovo onda se sami mogu braniti od nas 🙏🙏😭😭😂😂😂😂😂

  2. Gdeje ministar odbrane Vulin i precjednik Vučič zašto čute što ne sazivaju krizni štab odmah i pošalju protestnu notu SAD i protestnu notu EU jer piše u rezoluciji 1244 UN da Kosovo nesme imati Vojsku il ta rezolucija posle pregovora više ne važi sigurno ne važi jer tu nepiše ZSO al miga tražimo uporno ono što nema u 1244 kažite ne važi više ta rezolucija i gotovo štaje ovo sad oni samo treba da izjave dasu stupili u NATO gotova priča vežbaju i obučavaju se zajedno ništa nemenja gdesi Dačiču i ostali koji ste potpisali te pregovore tog momenta uništili rezoluciju 1244 znaliste kažete u pregovorima ŠTA ..? Kosovo može u NATO kad stupe ondah džaba tebi i ZSO i nadležnosti jer tad više imaju potkrovitelstvo i suverenitet nad celoj teritoriji Kosova u okviru sadašnjih granica imaju pravo pod NATO amblemima punu kontrolu nad Severni deo automatski i tuje kraj priče Srbija priznala Kosovo il ne više i nije bitno nikome oni polako i bez naše volje idu u UN i EU institucije ko puno pravni članovi na mala vrata SAD i EU čisti put pred njima dok ovde u Srbiji Vlada svi se prave MUTAVI BAŠ MUTAVI.

    • Stefane, ako sam ja jaci pa te isteram iz kuce ne znaci da sam vlasnik kuce, postajem vlasnik kad ti potpises da si mi poklonio ili prodao, to sto treniraju zajedno nije nista, gde su amerikanci dobili rat u svetu dok nisu bacili atomsku bombu ili bojne otrove, vietnam, irak, japan, Korea, srbija, bosna…. kao vojska su nula, velika su drzava i koriste savremeno oruzje, ali to oruzje nece pokloniti albancima

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here