commons.wikimedia/Preshevaa
Preševo

Dvoje ministara u kosovskoj Vladi danas borave u Bujanovcu i Preševu ali se neće sresti sa predsednikom opštine Preševo Šćiprimom Arifijem.

Ova činjenica je izazvala veliki broj komentara na društvenim mrežama, a kao opravdanje za ovaj bojkot Arifija od strane pripadnika aktuelne vlasti u Prištini navodi se to što on nije otišao na zajednički sastanak sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem na kome su bili lideri ostalih albanskih stranaka sa juga Srbije kao i to što on kritikuje ponašanje Prištine prema Albancima u Preševskoj dolini.

Prvi zamenik kosovskog premijera za evropske integracije, razvoj i dijalog, Besnik Bisljimi, u pratnji ministra prosvete, nauke, tehnologije i inovacija Arberie Nagavci, posetiće danas Preševsku dolinu. Njihova poseta se dešava istovremeno kada i poseta premijerke Srbije
Ane Brnabić Kosovu.

Bisljimi i Nagavci će imati sastanak sa Albanskim nacionalnim savetom, poslanikom Šaipom Kamberijem i čelnicima opštine Bujanovac. Zatim će posetiti Osnovnu školu “Muharem Kadriu” u Velikom Trnovcu.

U Preševu će posetiti OŠ “Ibrahim Keljmendi” a zatim je predviđen radni ručak sa političkim liderima iz Preševa. Susret sa udruženjima, preduzetnicima i istaknutim ličnostima je na kraju posete planiran u Hotelu Rozafa u Bujanovcu.

6 COMMENTS

  1. Želim da verujem da će ministri iz tzv Kosova uložiti neki novac u razvoj Preševske doline i doprineti miru i blagostanju Albanaca koji tamo žive. Ali…obzirom da i Albanci na tzv Kosovu loše žive, plašim se da to neće biti slučaj…

  2. Nena miru i blagostanju stvarno i ja zelim iz dubokog srca ali za to moramo i mi da svi ulozimo energiju da se to postize , i da konacno zivimo kao ljudi. Ali cinjenica da Albanci na Kosovo lose zive , ja to stvarno neznam odkud vama to?? Kad ste bili zadnji puta na Kosovo? Ako niste bili skoro onda idite i uverite sama kako Albanci zive tamo. U vatru treba dolevati vodu da se to gasi a ne ulje.Postovanje za vas gospodzo

  3. Naravno nazovi ministri iz nazovi države ,dolaze da bodre sunarodnike da traže odvajanje iz Srbije ,
    Žalosno i jadno

    🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  4. Predstavnici lazne i nepriznate drzave nemaju sta da traze u Presevskoj dolini. A da Brnabic ima pravo da ide na Kosovo je sasvim normalno posto je Kosovo deo Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here