T. Trajković
Kristijan Kovačević

Prvom srpskom poslaniku u austrijskom parlamentu Kristijanu Kovačeviću neizvestan je ostanak u skupštini Austrije nakon prevremenih izbora.

Socijaldemokratska partija Austrije (SPO) u pokrajini Tirol, odakle je Kovačević, pretrpela je velike gubitke, pa je izgubila poslanička mesta.

Prema privremenim zvaničnim rezultatima glasanja, koji ne sadrže glasove predate putem pošte, SPO iz Tirola je osvojila samo jedno poslaničko mesto koje će zauzeti Selma Jildirim.

Prema informacijama iz stranke moguće je, ako bude povoljno glasanje putem pošte, da tirolske socijaldemokate osvoje još jedno mesto koje bi omogućilo Kovačeviću ostanak u parlamentu. Međutim, u stranci ističu da je njegov mandat na “jako klimavim nogama”.

Inače, Narodna partija (OVP), Zeleni i Neos uspeli su da osvoje dodatne mandate, dok je, pored SPO, svoja poslanička mesta za kandidate iz Tirola izgubila i Slobodarska partija (FPO).

OVP Tirola biće zastupljena sa šest do sedam poslanika, Zeleni sa jednim ili dva, u zavisnosti od glasova putem pošte, a Neos sa jednim.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here