Kozmetiku u frižider!

0

Žene često nisu sigurne šta od kozmetike treba da drže u frižideru, ali kad iz tašne izvade omekšali ruž za usne ili počnu da se šminkaju mekanom olovkom za oči, istog časa će razmisliti o tome da bi neke proizvode za negu i ulepšavanje trebalo da čuvaju na nižim temperaturama, podsećaju u tekstu.
Mnoge žene bude se sa podočnjacima ili kesicama ispod očiju, pogotovo ako su pre spavanja jele slanije namirnice. Da bi brže kamuflirale to, gel ili kremu za područje oko očiju treba držati u frižideru. Hladna krema će delovati brzo i smanjiti otečenost.
Sunčeva svetlost i toplota mogu da dovedu do toga da se lak za nokte zgusne, a ponekad se može malo promeniti i sama boja. Ako ga držite u frižideru, lak će ostati redak i moći će ravnomerno da se nanese na nokte, a boja će biti potpuno ista. Ako svoje parfeme držite na polici ili noćnom ormariću, gde su izložene svetlosti i toploti, hemikalije će početi da “rade” i mirisi će se izvitoperiti… Ako od dermatologa dobijete posebnu kremu za lečenje akni, proverite etiketu da vidite piše li na njoj da bi trebalo da je čuvate u frižideru. Naime, nećete postići željeno dejstvo ako je ostavite na svetlom i toplom mestu. Ako imate opekotine od sunca, sigurno ćete koristiti gel od aloe vere. Ako gel, koji i inače prirodno hladi, stavite u frižider, udvostručićete dejstvo.
Ruž koji svakodnevno koristite ne bi trebalo da držite u frižideru, ali ako uskoro prestaje proizvodnja vaše najdraže nijanse i vi kupite nekoliko komada istog karmina, obavezno tu rezervu stavite u frižider. U suprotnom hemikalije bi mogle da počnu da se raspadaju, a i boja će se skroz promeniti.
Tečni puder, maskara i ajlajneri imaju rok trajanja od trenutka otvaranja, a kako bi trajali što duže, ubacite ih u frižider. Isto važi i za proizvode koje želite da sačuvate duže vreme neotvorene.
Pošto organski i prirodni proizvodi ne sadrže konzervanse, parabene, sulfate, te mnoge druge sastojke uz koje bi duže trajali, morate ih držati u frižideru da se ne bi pokvarili. To ne samo da će im produžiti rok trajanja, nego će i sprečiti bujanje bakterija.

Kreme vole hladno
Ako vas peče koža jer vas je ujeo komarac ili neka buba, stavite kremu iz frižidera. Kreme za sunčanje obavezno treba držati na hladnom. Ako je držite
na toplom, smanjiće se delotvornost njenog zaštitnog faktora i više neće tako dobro štititi vašu kožu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here