EPA/Tolga Akmen
Novak Đoković

Jonatan Erlih, legendarni izraelski teniser, uprkos velikoj želji nije mogao da izađe na teren po poslednji put i da u dublu sa Novakom Đokovićem zaigra u Tel Avivu.

Erlih, 45-godišnji selektor Dejvis kup reprezentacije Izraela se zbog povrede oprašta od tenisa, ali ne kako je planirao.

Ideja je bila da zaigra sa Đokovićem sa kojim je 2010. osvojio turnir u Kvinsu, ali je povreda leđa bila jača od njegove želje.

„Erlih se izvinio Đokoviću i zaplakao je u njegovom zagrljaju posle konačne odluke“, navode izraelski mediji.

Teniseri su se pojavili na terenu i obratili publici.

– Nole, hvala ti što si došao i znam da se ovde osećaš kao kod kuće. Srbi i Izraelci imaju poseban odnos, a ja sam svoje titule na šljaci osvajao u Beogradu. Svi znaju kakav si igrač, ali mnogi ne znaju tvoju ličnost i kakav si čovek. Tvoja velikodušnost… Biti teniser je jedna stvar, a biti izvanredna osoba je druga. Mnogo ti hvala, cenim što mogu da te nazovem prijateljem. Jako te volim i želim da te vidim ovde na terenu. Nadam se da ćeš srušiti još mnogo rekorda jer to zaslužuješ – rekao je Erlih.

Đoković je takođe uputio poruke publici i svežem penzioneru.

– Veliko je zadovoljstvo biti u Izraelu, bio sam ovde pre 15 godina sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije i radovao sam se povratku. Nažalost, danas ne možemo da igramo, ali ne možemo da zaboravimo na divne trenutke koje je ovaj čovek doneo izraelskom tenisu i zaslužuje veliko poštovanje – istakao je Novak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here