Krivična prijava protiv predsednika Opštine Boljevac

0

Osumnjičen da je oštetio opštinski budžet za 5,6 miliona dinara: Nebojša Marjanović
 

U saopštenju policije se navodi da se Marjanović tereti da je od 2008. do 2012. godine, kao naručilac, po Zakonu o javnim nabavkama i kao odgovorno lice za izvršenje budžeta Opštine, propustio da obustavi izvođenje radova na uređenju Bogovinske pećine, koji nisu bili predviđeni Odlukom o budžetu.

 

Takođe se tereti i da je propustio da pokrene novu javnu nabavku, usled čega je izvođač radova pokrenuo sudski spor u kome je Opština Boljevac platila neugovorene, a izvedene radove od četiri miliona dinara, kao i kamatu i parnične troškove od oko 1,6 miliona.

 

Marjanonović, međutim, tvrdi da je potpuno nevin, a da je prijava protiv njega posledica "kampanje aktuelne zaječarske politike i sprege sa policijom".

 

U slučaju ove prijave, Marjanović kaže da je u jednom trenutku izvođač započeo radove u pećini mimo ugovorenih obaveza, a koje on, kao predsednik opštine nije mogao da zaustavi. Kada je došlo vreme za naplatu, tražio je da se o svemu izjasni Privredni sud.

 

"Ni dinar iz opštine nije potrošen pre odluke Privrednog suda, i ako je neko oštećen u ovom slučaju, oštećen je izvođač koji će snositi polovinu sudskih troškova i kamatu, budući da postoji dokument u kome jasno piše da će, ukoliko je potrebno uraditi dodatne poslove, za to biti raspisana javna nabavka", navodi prvi čovek Boljevca.

 

Marjanović kaže da ne zna zbog čega nadzorni organ i izvođač nije obustavio radove.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here