Youtube
Zdravko Krivokapić

Izbori u Crnoj Gori se bliže, a tenzije rastu. Opozicija je uverena u pobedu.

Nosilac opozicione liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić poručio je sinoć u Podgorici da je pobeda opozicije na predstojećim parlamentarnim izborima izvesna. On je rekao i da su policijskom blokadom prilaza Podgorici u nedelju ugrožene osnovne građanske slobode.

Policija je sinoć nešto pre 21 sat, nakon više sati, odblokirala put od Bioča ka Podgorici, posle čega je Krivokapić sa okupljenim građanima, koji protestuju zbog usvojenog Zakona o slobodi veroispovijesti, došao u Podgoricu.

– Odgovornost za blokade puteva treba da snose ministar unutrašnjih poslova i direktor policije, ali i oni koji brane Ustav, jer su ugrožena naša Ustavom zagarantovana prava – poručio je Krivokapić ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, gde je prethodno održan moleban zbog spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Krivokapić i ostali predstavnici i simpatizeri opozicije su u Podgoricu uspeli da uđu tek pošto je policija u nedelju uveče odblokirala put od Bioča ka Podgorici nakon što je prethodno blokirala saobraćaj na izlazu iz glavnog grada, i tri sata nije bilo dozvoljeno ni da se izađe iz crnogorske prestonice, ni da se uđe.

Građani su, nakon što je odblokiran put ka Podgorici, oko 22.40 stigli kod Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Uz Krivokapića, na čelu protestne kolone su bili i kandidati za poslanike Jovan Vučurović, Marko Milačić i Marko Kovačević.

– Oni su pokušali da spreče da dođem na vreme i održim govor ovde. Sprečili su auto-litije i desile su se litije i obnovile ono što oni nisu očekivali. Ko je to naredio, zašto smo zaustavljeni u slobodnoj Crnoj Gori – upitao je Krivokapić.

“Ovde ne postoji nikakva prosrpska opcija”, poručio je on, kazavši da je izborna lista na čijem je čelu “usmerena na budućnost svih građana Crne Gore”.

– Mi smo čekali 30 godina i dočekaćemo i taj 30. avgust jer je to dan naše pobede – rekao je Krivokapić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here