Krivokuća: Pižon odbačen kao papirna maramica

0

 

Pižon je u nedelju, dan posle poraza od Metalca u domaćoj ligi (2:1), neočekivano smenjen sa mesta trenera, a na tu funkciju doveden je aktuelni direktor Omladinske škole, Ratko Dostanić.

 

"Meni je u startu bilo sve jasno, ali ne znam kako je Pižon izdržao sve pritiske i šta mu je rađeno. Ja bih se na njegovom mestu povukao odavno. Ovako je odbačen kao papirna maramica", rekao je Krivokuća "Sportskom žurnalu".

 

Iako je u saopštenju Upravnog odbora CZ rečeno da će novi šef struke nastaviti da obavlja svoj dosadašnji posao, jasno je da jedan čovek fizički nije u stanju da brine o seniorima, omladincima, kadetima, petlićima.

 

"Ja sam se odmah oglasio i objasnio šta je pozadina moje smene. Da je Dostanić doveden da jednog dana nasledi Pižona. Tada nisu uspeli da ga smene, da jesu, mene ne bi dirali. Ovo je bila neminovnost. Znao sam da će posle prve utakmice koju izgubi dobiti otkaz", ispričao je defanzivac crveno-belih sa kraja 60-ih i početka 70-ih prošlog veka.

 

Krivokuća je ocenio da nije dobro što se predsednik kluba Vladan Lukić javno uhvatio u koštac sa prvim čovekom FSS Tomislavom Karadžićem.

 

"Iako ne verujem da će se Karadžić sada svetiti, bilo je besmisleno ulaziti u sukob sa njim, imajući u vidu kakve su mu mogućnosti i da drži sve konce u rukama. Pogotovo u situaciji kada je Zvezda prva na tabeli. To je poput samoubistva", zaključio je Krivokuća.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here