Z. Vicelarević
Jasna Vasiljević, Nikola Rakočević i Biljana Kovačić

U bistrou Sekenberg muzeja u Frankfurtu, proteklog vikenda posle radnog vremena okupilo se društvo da zajedno pogleda film “Krugovi” koji je svojevremeno izazvao veliku pažnju na prostorima koje je devedesetih zadesio rat.

– Nikola Rakočević je ovog vikenda došao u Frankfurt zbog dečje predstave “Tvrdoglavo slonče”, čije je autor, pa sam mu predložio da zajedno sa mojim prijateljima pogledamo film koji je imao bitnu ulogu u njegovoj karijeri. Za nas je bila velika čast što je i on sa nama gledao “Krugove” – kaže Dragan Vasiljević.

Između ostalih, “Krugove” su gledale i Jasna Vasiljević i Biljana Kovačić, obe iz Noj Izenburga.

– Film je fenomenalan, pun je emocija. Radnja oslikava dešavanja sa tog prostora u godinama rata. Scena koja mi se urezala je poslednji pogled Srđana prema njegovim ubicama, stvarno je jezivo. Glumačka ekipa je fenomenalna, a Nikola Rakočević je odigrao fantastično. Ne kažem to samo zato što je on tu s nama večeras, nego je zaista tako – ocenjuje Jasna.

Posle razgovora sa publikom, glumac Nikola Rakočević bio je vidno zadovoljan. Njega su zamolili da ispriča neke zanimljive detalje sa snimanja što je sa zadovoljstvom prihvatio.

– Drago mi je da sam ovde i da još jednom vidim kako publika reaguje na ovaj film. Još mi je draže što smo posle projekcije više pričali o temi koja je obrađena nego o samom filmu. To je vrlo bitno za film ako uspe da inspiriše gledaoce da razgovaraju o toj temi – rekao je Nikola za “Vesti”.

Šetnja gradom

Nikola Rakočević je na projekciju došao direktno sa aerodromao i prvi put je u Frankfurtu.

– Frankfurt poznajem samo po aerodromu, tako da još ne znam šta bih rekao o ovom gradu. Inače, imam uvek potrebu i želju da sam prošetam kroz neki, za mene, novi grad. Ne određujem se po tome da li mi se neki grad sviđa ili ne, već želim samo malo da osetim i shvatim atmosferu grada i da nešto skupim i odnesem što do sada nisam imao – dodao je Rakočević.

Izvor:
Z. V. - Vesti

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here