Bivši košarkaški reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske Toni Kukoč izjavio je da ne zna da li će ikada ući u Kuću slavni u Sprigfildu i da o toj temi nema više smisla govoriti.

Kukoč je po treći put zaredom, a ukupno osmi, bio nominovan za ulazak u košarašku Kuću slavnih, ali nije izabran ni u klasi 2020.

– Iskreno, meni mnogo više znači što sam igrao uz Majkla Džordana i osvajao NBA titule. Na ulazak u Kuću slavnih nemam nikakav uticaj. Treba pitati ljude koji o tome odlučuju, a ja bih stvarno voleo da znam koji su to ljudi. Navodno se ne zna ko su oni jer nisu javno predstavljeni. Hoću li ja ikada ući u Kuću slavnih ili neću, zaista ne znam. Da li bih voleo? Naravno da bih! Eto, prošla je još jedna godina, ali ništa se nije dogodilo… – rekao je Kukoč za hrvatski “tportal”.

Kukoč je u karijeri osvojio zlato na SP 1990. godine u Argentini, a u kolekciji ima i dva olimpijska srebra (1988,1992), jednu svetsku bronzu (1994) i dva evropska zlata (1989, 1991).

Tri puta bio je šampion Evrope sa splitskom Jugoplastikom (1989, 1990. i 1991), dok je sa Čikago Bulsima tri puta osvajao šampionski prsten NBA lige (1996, 1997. i 1998).

– Uostalom, što ja ima o sebi da govorim? Ali, ako moji bivši treneri, bivši saigraci i košarkaški strucnjaci govore kako spadam među najbolja 3-4 evropska igrača svih vremena, o čemu onda pricamo? Možda svi oni ne znaju šta pričaju? Ma nema više smisla govoriti o toj temi … Znaš da bi radije potrošio tu energiju da odigram partiju golfa na terenu sa 18 rupa – zaključio je Kukoč.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here